زنان فنیقی

زنان فنیقی

زنان فنیقی

اوریپید و 2 نفر دیگر
4.2
4 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

7

زنان فنیقی با داشتن شخصیت های نمایشی شناخته شده و گوناگونی چون ادیپوس، یوکاسته، آنتیگنه، کرئن، تیرزیاس، پولونیکس، اتئوکلس و منوسئوس یکی از پرشخصیت ترین و پیچیده ترین نمایشنامه های اوریپید است. این نمایشنامه، که نخستین بار حدود 409 پیش از میلاد بر صحنه رفته است، تاریخ شوم خاندان لائیوس را پس از سقوط تراژیک ادیپوس، پادشاه تبای روایت می کند. اوریپید در این نمایشنام? تجربی که ساختاری کمابیش اپیزودیک دارد با دور شدن از شکل بسته درام پردازی در سودای آن است که تصویر تمام نمای افسونگری از شهر تبای بیافریند.| اوریپید یکی از سه تراژدی نویس مهم عصر زرین درام یونان است که منتقدان قدیم و جدید او را درام پردازی سنت شکن، نوآور و نامتعارف می دانند. او در یکی از سال های ده? 480 پیش از میلاد در بخش شرقی آتن، زاده شد. اطلاعات کمی از زندگی او در دست است. نخستین نمایشنام? او، یک سال پس از مرگ آیسخولوس در سال 455 پیش از میلاد بر صحنه رفت و او مقام سوم را کسب کرد. در سال 441 پیش از میلاد به نخستیم پیروزی اش دست یافت. می گویند بیش از 90 نمایشنامه نوشته است و امروزه نوزده نمایشنامه از او موجود است. ممکن است نمایشنام? رسوس از او نباشد. آخرین باری که در آتن به رقابت پرداخت، در سال 408 پیش از میلاد با نمایشنام? اورستس بود. سپس به مقدونیه و دربار آرخلائوس رفت و نمایشنامه ای به نام این پادشاه نوشت. اوریپید در سال 406 پیش از میلاد در مقدونیه، حین نگارش نمایشنام? کاهنه های باکوس درگذشت.

لیست‌های مرتبط به زنان فنیقی

یادداشت‌های مرتبط به زنان فنیقی

            این نمایشنامه یکی از مهجورترین نمایشنامه‌های اوریپیده... در حدی که حتی یک عکس هم از یک اجرای درست و درمون از این نمایشنامه پیدا نکردم... خیلی‌ها هم می‌گن بیشتر بخش نمایشنامه بعد از اوریپید توسط کسان دیگری به متن اضافه شده و حتی بعضی‌ها معتقدن این نمایشنامه کلاً توسط افراد دیگری و به نام اوریپید منتشر شده. 

به هر حال، این نمایشنامه از لحاظ تاریخی بعد از ادیپ شهریار سوفوکل و قبل از آنتیگنه و ادیپ در کلونوس قرار می‌گیره و به داستان هر سه‌ی این‌ها هم اشاره می‌کنه... البته گویا اوریپید درباره‌ی ادیپ و آنتیگنه هم نمایشنامه‌هایی داشته که به دست ما نرسیده! 
نکته‌ی جالب این نمایشنامه برای من اسمش بود... در حالی که تمام نمایشنامه‌های یونانی‌ای که دیده بودم تا حالا به اسم قهرمانشون مزین شده بود (مثل ادیپ، الکترا، هلن و...) این نمایشنامه اسمش به گروه همسرایان اشاره می‌کنه! در واقع زنانی فینیقی که در صحنه حاضرند و داستان رو نظاره می‌کنن و در جاهایی اشعاری رو می‌خونند! حالا برام این سؤال پیش اومده که آیا خود نویسندگان یونانی برای آثارشون اسم گذاشتند یا این اسم‌ها محصول دوران مدرنه؟ اگه کسی می‌دونه کمکم کنه!