شغل مورد علاقه: شغلی که به آن عشق می ورزیم

شغل مورد علاقه: شغلی که به آن عشق می ورزیم

شغل مورد علاقه: شغلی که به آن عشق می ورزیم

آلن دوباتن و 2 نفر دیگر
3.7
22 نفر |
10 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

41

خواهم خواند

28

شابک
9786226672641
تعداد صفحات
178
تاریخ انتشار
1400/1/2

نسخه‌های دیگر

توضیحات

کتاب شغل مورد علاقه: شغلی که به آن عشق می ورزیم، ویراستار امیرخسرو خرازی.

یادداشت‌ها

          شغل مورد علاقه
آلن دوباتن
 آلن دوباتن در کتاب «شغل مورد علاقه» که یکی از کتابهای مجموعه مدرسه زندگی است، به خواننده کمک میکند تا به دید کامل و واقعگرایانهای نسبت به مفهوم شغل و انتظارات معقولانه پیرامون آن برسد. در بخش اول این کتاب، باورهای نادرست و رایج مورد بررسی قرار میگیرند تا موانع حاضر در راه پیدا کردن شغل مورد علاقه شناسایی شوند. در ادامه دوباتن با ارائه تمریناتی، جنبههای مختلف احساسی و عملی مخاطب از دوران کودکی تا زمان حال را  بررسی کرده و عینیت میبخشد.
یکی از نکات قابل توجه این کتاب که در سرتاسر آن به شکل مطلوبی به چشم میخورد، همین تمرینات بخش به بخش هستند در هر فصل مخاطب ابتدا با مفاهیم آشنا شده و بعد با خواندن مثالها و توضیحات، به درک درستی از متن میرسد و سپس به کمک چند تمرین ساده ولی موثر پا به قسمت ناشناختهای از روان خود میگذارد. امتیاز این تمرینات نیز در باز پاسخ بودن آنهاست به این صورت که دوباتن یک پرسشنامه نمره دار مقابل مخاطب قرار نمیدهد تا به وسیله آن در پایان افراد را دسته بندی کرده و شغل مناسب آنها را بیان کند. بلکه او با پرسیدن سوالاتی هدفمند وهوشمندانه، تمرکزش را روی احساسات، تجربیات و تفکرات شخصی فرد قرار میدهد. این به رسمیت شناختن فردیت مخاطب، احساس تعلق و همدلی را افزایش داده و سبب کاربردی شدن نتیجه تمرینات میشود.
در این کتاب دوباتن درباره مشاغل صحبت نمیکند بلکه حرف اصلی درباره شناختن روحیات و توانمندیها و البته پذیرفتن محدودیتها و موانع است. همین مساله و نگاه موشکافانه دوباتن به تاثیرات اجتماعی، هیجانات فردی و حتی نقش خانوادهها، کتاب را از یک تئوری خواندنی، به یک نظام فکری ارزشمند تبدیل میکند که در زمان حال نیز برای هر شخص قابلیت اجرایی دارد. از جمله موضوعات دیگری که مورد بحث این کتاب قرار میگیرند اعتماد به نفس، کمال گرایی، وظیفه گرایی، شک داشتن به توناییها و سرمایه گذاری زمانی و روانی منطقی برای به دست آوردن یک شغل میباشد.
در انتها نیز دوباتن درباره چگونگی سازش با شغل حال حاضر صحبت میکند و روشهایی برای کاهش آسیب در برابر شغلی که مطلوب ما نیست اما مجبور به انجامش هستیم، ارائه میدهد. او در این قسمت که آن را تسلی بخشها میخواند، به میل همیشگی افراد به مشاغل مختلف اشاره میکند و دلایل آن را مورد بررسی قرار میدهد. او به نوعی در قسمت آخر کتاب با بیان نگاهی واقع گرایانه به تخریب ویترین تماشایی و ذهنیات بی اساس درباره مشاغل مختلف میپردازد و میگوید برای داشتن یک شغل خوب، نباید همه چیز در حالت ایدهآل قرار بگیرد زیرا همیشه تمامی شغلها، نقصی هم دارند.
        

2