بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

نامه سرگشاده به اسکندرکبیر

نامه سرگشاده به اسکندرکبیر

نامه سرگشاده به اسکندرکبیر

پیر بریان و 3 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

این کتاب نه تاریخ است و نه وقایع نگاری؛ روایتی است در قالب پرسش هایی تامل برانگیز در آن روزگاری که تاریخ هخامنشیان زیر سم ستوران مقدونیان آرام آرام محو و نابود می شد؛ پرسش هایی برآمده از ذهنی خلاق درباره وقایع نبردهای ایسوس، گرانیکوس و گوگمل با نگاهی انتقادی به روایات برآمده از بزرگ ترین مورخان پایان عهد هخامنشی و تاریخ اسکندر گجستک، یعنی کونتوس کورتیوس روفوس، آریانوس، دیودوروس سیکولوس، هیرونوموس کاردیایی و پلوتارخوس. این کتاب پرسش هایی را آغاز ظهور تا فرجام اسکندر پیش روی ما می گذارد.پی یر بریان در این اثر با زبانی ادبی و متفاوت از آنچه تا پیش از آن نوشته بود، روایتی جدید از تاریخ اسکندر را پیش روی خوانندگان علاقه مند به تاریخ قرار می دهد. از میان آثار این مورخ معاصر، دو اثر برجسته اش تاریخ هخامنشی، از کوروش تا اسکندر (1996) و داریوش در سایه اسکندر (2003) سبکی نو از تامل بر تاریخ دنیای باستان ارائه کرده است، درحالی که کتاب «نامه سرگشاده به اسکندر کبیر» روایتی داستان گونه است از آنچه نویسنده طی 30 سال تلاش برای فهم تاریخ پایان عصر هخانشی با آنها مواجه بود و برای اغلب پرسش هایش نیز پاسخ های درخور نمی یافت.پی یر بریان مورخ فرانسوی، ایران شناس و شناخته شده ترین متخصص در حوزه امپراتوری هخامنشی، بیش از 20 سال استاد تاریخ باستان در دانشگاه تولوز بود تا آنکه کرسی تاریخ و تمدن دنیای هخامنشی و امپراتوری اسکندر در کولژ دوفرانس به او تعلق گرفت.

یادداشت‌های مرتبط به نامه سرگشاده به اسکندرکبیر

            نامه نوشتن به آدم‌های معروف تاریخ یکی از موضوعات پای ثابت کلاس‌های انشایمان بود. یادم هست که آن روزها برای خیلی از خوب و بدهای تاریخ نوشتم؛ برای کورش بزرگ، برای خسرو انوشیروان، برای داریوش سوم و حتی برای هیتلر! ولی برای اسکندر؟ آن هم به این شکل؟!
نه!
تنها کسی که می‌تواند برای شخصیتی دو چهره مثل اسکندر نامه بنویسد و به‌خاطر نیک و بدش بازخواستش کند پی‌یر بریان است؛ تازه آن هم به این شکل! نامه بنویسد و تاریخ بگوید.
از اسکندرنامه‌ها و بنویسد و از افسانه‌ها، از داستان‌ها بگوید و از واقعیت‌ها.
خلاصه که پرفسور پی‌یر بریان، استاد کالژدفغانس و بزرگ‌ترین هخامنشی‌شناس تاریخ، در این کتاب نیمه پژوهشی از تاریخ اسکندر برایمان می‌گوید و این شخصیت جنجالی را فارغ از نگاه پرغرور اروپاییان و خشم ایرانیان به تصویر می‌کشد؛ واقعی‌تر از هر زمان دیگری. به سبک پرفسورها خوشمزگی می‌کند و سربه‌سر اسکندر مقدونی و خواننده‌ی نامه‌های سرگشاده‌اش می‌گذارد.
حالا پیشنهاد من به شما این است که اگر به تاریخ علاقه دارید اما حوصله‌تان از خواندن متن‌های پژوهشی سر می‌رود، حتما سری به این کتاب بزنید. انصافا ترجمه‌ی خوبی هم دارد. دست خانم نونهالی و استاد سنگاری درد نکند.