براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

5.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

20

شابک
9786001740701
تعداد صفحات
334
تاریخ انتشار
1399/4/23

توضیحات

        
براعت استهلال، صنعتی ست ادبی، و آن آغاز کردن سخنی ست به طرزی که کاملا مناسب با مقصود باشد خوش افتد یا براعت استهلال، آن است که مصنفف یا شاعر، در ابتدای خطبه ی کتاب یا مطلع قصیده، الفاظی چند ایراد کند که خواننده به محض خواندن آن، از مقصد و مراد نویسنده و گوینده آگاه شود. 
براعت استهلال- که ما،در این کتاب، به اختصار، آن را «استهلال» می گوییم و یا به فارسی، متداول، «خوش آغازی» می نامیم- در گذشته ی ادب فارسی، غالب در باب شعر و نظم به کار رفته است؛ چنانکه اگر شاعری، قصیده، قطعه یا غزلی می سرود و در محضر جمعی می خواند (یا واگذار می کرد که خوش صدایی آن را بخواند) و مخاطبان، در همان ابتدای شعر، به وجد می آمدند و به تایید و تحسین می پرداختند، و به زبان امروزی «با مفهوم شهر، ارتباط برقرار می کردند.» نشانه ی براعت استهلال بود و قبول افتادن حرکت آغازین اثر.
از متن کتاب

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

لیست‌های مرتبط به براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

یادداشت‌ها

          کتاب‌های تخصصی نادر ابراهیمی از اون کتاب‌هایی که نباید از دست شون داد. نادر ابراهیمی معلمی است که هرچه بیشتر کتاب‌هاش و می‌خونیم فقدانش بیشتر آزار دهنده میشه.
کتاب #براعت_استهلال کتابی ارزشمند در حوزه ی نویسندگیه این کتاب جلد دوم کتاب #لوازم_نویسندگی هست. نه که الزاما باید پشت هم خونده بشن ولی خوندن پیاپی شون خالی از لطف نیست.
کتاب همین‌طور که از اسمش هم مشخصه به خوش آغازی داستان می‌پردازه اون هم به بهترین نحو.
اینکه چطور باید قصه رو شروع کرد تا خواننده از همون جمله‌های اول کتاب جذب بشه و نتونه کتاب رها کنه. نویسنده در 12 فصل انواع خوش آغازی و بیان می‌کنه و با استفاده از داستان‌های هم ایرانی و هم خارجی مثال‌هایی میاره تا خواننده کتاب بهتر و بیشتر متوجه بشه.
فصل های کتاب شامل موضوعاتی از جمله استهلال موضوعی، استهلال محتوایی، استهلال سبک و... میشه. نویسنده نه تنها آغاز داستان‌ها رو بیان می‌کنه بلکه نقد هم می‌کنه مثل نقدی که به #صادق_هدایت و بوف کورش داره. متن کتاب مثل متن لوازم نویسندگی روان و جذاب و به شیوه‌ای هست که انگار نویسنده شخصا خواننده‌ی کتاب و مخاطب قرار
میده نقدها جذابه و میشه با بعضی‌هاشون خندید. نکته جالب کتاب‌های نادر ابراهیمی اینکه زبان فارسی رو با عناوین زبان بهشتی فارسی و زبان ملکوتی فارسی خطاب می‌کنه. 
        

6