خاستگاه

خاستگاه

خاستگاه

دن براون و 1 نفر دیگر
3.9
17 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

32

خواهم خواند

19

بیلبائو، اسپانیا... رابرت لنگدان، استادِ نمادشناسیِ دانشگاهِ هاروارد، به موزه ی گوگنهایم می رود تا در برنامه ای مهم شرکت کند: اعلامِ کشفی که «علم را زیر و زبر خواهد کرد». میزبانِ برنامه ادموند کِرش است، آینده شناسِ میلیاردری که اختراعاتش و پیش بینی های دقیقش او را به شخصیتی مشهور در سرتاسرِ جهان مبدل کرده است. کرش که سال ها پیش از اولین دانشجویانِ لنگدان در هاروارده بود قرار است پیشرفتِ بزرگی را در دنیای علم و دنیای فلسفه رقم بزند... پیشرفتی که جوابِ دو پرسشِ بنیادیِ بشر را درباره ی دلیلِ وجودی اش خواهد داد.وقتی برنامه شروع می شود، لنگدان و چندصد مهمانِ برنامه محصورِ اجرای زیبا و خلاقانه ی کرش می شوند؛ اما از همان ابتدا پیداست که ماجرا به حتم جنجالی تر از آن خواهد شد که تصور می کردند. برنامه ای که با دقتی بی اندازه چیده شده بود و پیش می رفت، ناگهان به آشوب مبدل می شود. چیزی نمانده که کشفِ ارزشمندِ کرش از دست برود. جانِ لنگدان به خطر می افتد و مجبور می شود از بیلبائو فرار کند. اما باید خود را به آب و آتش بزند تا هم از ماهیتِ کشفِ کرش مطلع شود و هم کشفِ او را علنی کند.لنگدان به دهلیزهای تاریکِ تاریخ و ادیانِ بنیادگرا پا می گذارد و مجبور است از دستِ دشمنانی بگریزد که انگار در همه جای اسپانیا حضور دارند و خاستگاهِ قدرت شان کاخِ سلطنتیِ اسپانیاست... دشمنانی که دست به هر کاری می زنند تا او و ادموند کرش را ساکت کنند. لنگدان باید راهش را از میانِ دنیای نمادهای هنرِ مدرن بگشاید و از کشفِ حیرت انگیزِ کرش پرده بردارد: از کجا آمده ایم؟ به کجا می رویم؟

لیست‌های مرتبط به خاستگاه

یادداشت‌های مرتبط به خاستگاه

          دن براون در آثارش دغدغه مذهب را دارد. مذهب و مسائلی که در گذر روزگار با آن مواجه شده است یا قرار است بشود. این کتاب هم مانند باقی مجموعه رابرت  لنگدان است. رابرت لنگدانی که استاد نشانه‌شناسی دانشگاه هاروارد است و خوره رمزگشایی و حل معماهای پیچیده درباره مذهب و تاریخ و هنرش. 
این بار هم رابرت پایش به موزه گوگنهایم شهر بیلبائو باز می‌شود تا در یک مراسم خصوصی از سوی یک دوست صمیمی، شرکت که تا با شلیک یک گلوله همه چیز روی هوا می‌رود!
عارضم به حضورتون به نسبت به جلدهای بعدی که خب این کتاب پایینتره. هم از نظر پرداخت فنی اون حس و حال قوی و اون پرداخت معماها را نداریم هم از نظر محتوایی یک دوگانه کاذب درست کرده است. البته این دوگانگی در فضای شیعی اصلا اهمیت و موضوعیت ندارد. حالا آن دوگانگی چیست؟ مذهب و علم، مذهب و تکامل. انگار که این دو باهم تضاد ذاتی دارند.
دن براون هم در رمان خاستگاه روی همین مسئله دست گذاشته است. البته این چیز جدیدی نیست. نویسندگان و هنرمندان زیادی بوده‌اند که از این موضوع در آثارشان استفاده کرده‌اند و دن براون شق‌القمر نکرده است. بلکه همان حرف‌های کلی و تکراری را زده است که تاکنون از زبان بقیه شنیده‌ایم و تهش هم به جمله «دین من انسانیت است» می‌رسیم.
نویسنده خیلی زور زده که جانبدارانه رفتار نکند و نسبت به مذهب و علم یکجور برخورد کند اما آن انسان‌گرایی محوری انسان غربی زورش به مذهب چربیده و یک جاهایی متلک‌های داستانی خوبی به مذهب انداخته است. آش آنقدر شور شده است که حتی ناشر و مترجم هم در مقدمه کتاب رویکرد ضدمذهب کتاب را تلطیف کنند. 
البته خاستگاه با همه این عیب‌هاش در ارائه اطلاعات ریز و جزئی و دراماتیزه شده موفق عمل کرده است و این دو ستاره‌ای که داده‌ام، بابت همان اطلاعات اسپانیاشناسی فراوان کتاب است. از این جهت خب نمیشود به کیفیت کار نویسنده خرده گرفته است.
پیشنهادی جدی‌ام اینکه همان جلد اول رو بخونید، از همه بهتره.
        

15