جزئیات فعالیت

      فصل سوم: غریزه‌ی خط مستقیم
تو این فصل نویسنده در مورد یکی از خطاهای تفسیر آمار و ارقام میگه. این که وقتی یک نمودار در حال حاضر به صورت تصاعدی رشد میکنه، دلیل بر ادامه نمودار به همین صورت نیست. مثلاً جمعیت جهان داره به سرعت افزایش پیدا میکنه اما سرعت این رشد رو به کاهشه و اگر به نمودار تعداد کودکان نگاه کنیم، می‌بینیم که ثابته.
پس میتونیم نتیجه بگیریم که به علت پیش‌رفت‌های به وجود آمده، مردم بیشتری زنده میمونن و به همین علت جمعیت به سرعت در حال افزایشه. اما به صورت هم‌زمان افراد کمتر بچه‌دار میشن و برای همین تقریباً جمعیت به رشد ثابتی میرسه و نیازی به ترسیدن نیست.
برعکسش هم صادقه که یه نمودار تصاعدی در ابتدا خطی به نظر میرسه و اگه جلوش گرفته نشه، در آینده ناگهان تصاعدی و کنترلش سخت میشه.

فصل چهارم: غریزه‌ی ترس 
بهترین فصل کتاب تا این جا همین فصل بود.
چطور ترس‌های مشترک آدم‌ها از پدیده‌هایی مثل سوانح، مسمومیت، زلزله و... باعث میشه به جای تمرکز بر خطرات واقعی حال حاضر، بر امور بسیار بزرگ‌نمایی شده تمرکز کنیم.
*تفکر تحلیلی همیشه سخت است؛ اما وقتی ترسیده باشی، تقریباً غیرممکن می‌شود.*
نویسنده توضیح میده غرایز ما و ترس‌های ما بیشتر برای سطح یک تا سه یعنی سطوح مالی کمتر صدق میکنه و در سطح چهار که اکثر ما هستیم، این ترس‌ها صادق نیستند. البته نمی‌خواد بگه نباید برای سطوح پایین فکر کرد، فقط منظورش اینه که این ترس‌ها در سطح چهار بیشتر آسیب‌رسان محسوب میشن و انواع فوبیاها و دیدگاه انحرافی به جهان ایجاد میکنن.
"جهان هیچ‌گاه تا این اندازه امن و خالی از خشونت نبوده و در عین حال هیچ‌وقت تصویری چنین خطرناک از آن ترسیم نشده است. ترس‌هایی که زمانی به بقای نیاکان ما کمک می‌کرد، امروزه به اشتغال خبرنگاران کمک می‌کند."
یکی از جملات خیلی خوب نویسنده: مسائل ممکن است بد و در عین حال رو به بهبود باشند.
    
43
0

5

(0/1000)

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.