جزئیات فعالیت
1403/8/12
همیشه فکر میکردم مطالعه درباب روایت شناسی به دلیل اینکه مباحث این حوزه ممکن است گیج کننده باشند مطالعه ای سخت خواهد بود.اما زبان کتاب حاضر اصلا گنگ و نامفهوم نیست وتا بدینجا جذابیت وکشش خود را برای من داشته است.(ازجمله انتقاداتی که به بارت وسایر نظریه پردازان میشود همین پیچیدگی غیرضروری اصطلاحات این حوزه است) چکیده ای از پیشگفتار قبل از شروع خواندن کتاب بهتر است با اصطلاحات کلیدی آشنایی ابتدایی داشته باشیم،خصوصا برای مایی که اصلا دراین زمینه مطالعه ای نداشته ایم اصطلاحات کلیدی روایت به زبان ساده: ۱_داستان(اسکلت روایت):اشاره به توالی زمانی وقایع دارد،بیان رویدادها به طورکلی بدون ذکر جزئیات است ۲_پیرنگ (دلیل وانگیزه وقایع):شکل ومعنا به رخدادهای بازگو شده می دهد،درواقع پیرنگ همان سکل دادن به داستان برای تبدیل آن به ساختاری منطقی است. ۳_شخصیت(کنشگر):از نظر اعمال بررسی میشود همان کنش، ونه ویژگی های روحی وروانی شخصیت اصلی ممکن است ازدرون جهان داستان روایتگری کند ۴_روایتگری(گفتن داستان):بسیاری نظریه پردازان روایت شناسی اعتقادی به پرداختن این مقوله ندارند،چرا که گاهی تشخیص ابنکه تصمیم گیرنده نحوه روایت چه کسی است،سخت است ۵_جهان داستان:محیطی واقعی یا تخیلی که رویدادهای روایت دران رخ می دهد ۶_روایت شناسی ⚪میتوان تاریخ روایت شناسی رابه سه دوره تقسیم کرد دورهٔ پیش از ساختارگرایی (تا ۱۹۶۰)، دورهٔ ساختارگرایی (از ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰) و دورهٔ پساساختارگرایی تقسیم کرد. ⚪از دید کتاب بهترین راه تسلط برنظریه های روایت,با دیدی کاربردی به آنها نگاه کردن است،یعنی اِعمال ابزار به داستانهایی که خوب میشناسیم.ازهمین روی برای روشن شدن مباحث کتاب نمونه های خوبی ازروایت اشاره میشود که برای اکثریت آشنا میباشد(اشارات عامی) ⚪از مزیتهای کتاب که در ۹فصل تبیین شده است نتیجه گیری که پایان هرفصل نوشته میشود و همچنین معرفی منابع دیگر از مباحث همان فصل برای درک وتفهیم بیشتر مطالب است ⚪درپایان کتاب هم واژه نامه ای است از اصلاحات روایت شناسی برای دسترسی به تعاریف مقدماتی از برخی مفاهیم اساسی تا مطالعه روایت شناسی را برای ما تسهیل شود
1403/8/12
بله چشم اگر بتونم .البته بعضی کتابها واقعا نیازه چکیده ای از هرفصل رو داشته باشبم برای مرور ویاداوری مثل همین کتاب این چکیده رودوهفته پیش نوشته بودم .ومربوط به صفحاتی که الان خوندم نیست ولی فرصت نشده بود بهخوان بذارمش
1403/8/12
ولی من یکم برام سخته کتاب البته خیلی هم نخوندم ازش برم جلوتر ببینم چطوره خلاصه فصلها رو بنویس برامون هم
1403/8/12
مقدمه رو که میخونی این حس بهت دست میده ،برا من اینطوری بود ولی از پیش گفتار به بعد خوب شد ،ساده وروان میره جلو.یادداشت برداری همون لحظه هم خیلی کمک مبکنه
1403/8/12
عجب یادداشتبرداری مختصر و مفیدی. تشکر🙏 واقعا کتاب خوبیه برای شروع روایتشناسی، خیلی سهل و ممتنع هستش. اگر بخشی، مبحثی و موضوعی براتون جذاب بود، خیلی خوب میشه یه خلاصه و متنی بنویسید که توی کانال و گروه باشگاه بذاریم. قطعا خیلی برای بقیه مفید خواهد بود.
1403/8/12
ممنونم🙏 بله حتما. فصل اول رو که آقای عقیلی زحمت کشیدن،والحق یادداشت وخلاصه برداری کامل وجامعی هم نوشتن . ما فصلهای بعدی انشالله اگر توانی بود چشم.