یادداشتهای عبدالله دریانورد (3) عبدالله دریانورد 1403/7/3 علی از زبان علی محمد محمدیان 4.7 39 تقریبا نیمی از کتاب" علی از زبان علی" را مطالعه کردم. انتظارم باتوجه به تعاریف شنیده شده از کتاب خیلی بیشتر بود؛ اما واقعیت دور تر از آنچه شنیدم قرار داشت. کتاب روایت زندگی حضرت علی(ع) از زبان خودشان میباشد. حالتی روایت و داستان گونه که به عقیده بنده بسیار خلاصه شده و نویسنده برای اینکه به حجم کتاب نیافزاید از بسیاری از جزئیات مهم فاکتور گرفته و در کتاب ذکر نکرده. کتاب مناسب برای افرادی ست که قصد دارند عمیق شدن در زندگی و شخصیت حضرت علی (ع) را آغاز کنند و چندان اهل مطالعه نیستند، گزینه مناسبی ست؛ چرا که روایت داستان گونه موجب میشود این دسته مخاطب کمتر خسته شود و مشتاق خواندن باشد. اما برای مخاطبی که آشنایی با زوایای مختلف زندگی حضرت علی(ع)، این کتاب تکرار مکررات است. 0 3 عبدالله دریانورد 1402/11/13 اندیشه های پنهان: رویکرد سیستمی به حیات معنوی انسان 4.4 3 《کتاب"اندیشه های پنهان" جرقهای برای اندیشیدن》 کتاب اندیشه های پنهان که توسط آقای علاءالدین اسکندری از شاگردان استاد علی صفایی حائری به رشته تحریر درآمده، همچون کلیدی ست برای آغاز سیرمطالعاتی آثار استاد صفایی حائری. کسانی آثار استاد صفایی را مطالعه کردند، گاها با این مسئله روبهرو شدند که متوجه برخی از بخش های کتاب های استاد نمیشوند یا بارها از افراد مختلف شنیدهاند که این برش از کتاب نامفهوم بوده و متوجه منظور آقای صفایی نشدهاند. به اعتقاد بنده مطالعه کتاب اندیشه های پنهان به بازشدن این گره های ذهنی هنگام مطالعه آثار آقای صفایی کمک شایانی میکند. فارغ از این مسائل، مطالعه کتاب اندیشه پنهان همچون جرقهای در ذهن خواننده او را به اندیشیدن درباره سوالات مهمی چون "از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود/به کجا می روم آخر ننمایی وطنم" وامیدارد و خواننده کتاب را ترغیب میکند که برای درک عمیقتر مسائل به آثار استاد صفایی مراجعه کند یا اگر در گذشته کتابی را مطالعه کرده، با دقت و وسواس بیشتر برای بار دوم و حتی چندم مطالعه کند. اگر علاقمند به آثار استاد صفایی حائری هستید، خواندن این کتاب حتما ضروریست و اگر که دنبال کننده آثار استاد نیستید، باز هم خواندن و مطالعه این کتاب را توصیه میکنم. این کتاب ها سوالاتی را در ذهن مخاطب ایجاد میکند، که یافتن پاسخ ها موجب تحرک و رشد و مطالعه بیشتر خواهد شد. 0 4 عبدالله دریانورد 1402/11/11 تاریخ عقاید سیاسی از افلاتون تا هابرماس سون اریک لیدمان 2.0 1 کتاب برخلاف آنچه تصور میکردم، چندان برای مخاطب عام مناسب نبوده و بیشتر مناسب محافل آکادمیک و نشست های مطالعاتی تخصصی هست؛ زیرا فشرده بودن کتاب در روایت تاریخ عقاید سیاسی از حدود ۲۵۰۰ سال پیش تا به امروز، موجب شده که برای مخاطب عام فهمیدنش و ارتباط دادن مسائل دشوار شود و گویی که نیازمند یک استاد است برای فهم بهتر مطالب. ادبیات کتاب به دلیل تاریخی و فلسفی بودن بنظرم مناسب بود اما ممکن است برای مخاطبی که با چنین ادبیاتی آشنایی نداشته باشد، کسل کننده بنظر برسد و خوشایند همگان نباشد. در مجموع و به عنوان نتیجه گیری، برای مطالعه تاریخ فلسفه سیاست، کتاب هایی به مراتب روانتر و جذابتر و شیواتر هم برای مخاطب عمومی وجود دارد. 0 11