یادداشتهای سحر خداوردیان (4) سحر خداوردیان 1402/7/10 همنام گل های بهاری: نگاهی نو به زندگی و شخصیت پیامبر گرامی (ص) سیدحسین سیدی 4.5 4 رویکرد کتاب را میتوان «نو» پنداشت؛ اما نگاه به پیامبر همان نگاه سابق است؛ «دیرینه»ای، غریب. نویسنده چشم بر جزئیات نمیبندد و به قولی لابهلای چند صد کتاب به دنبالِ «عطر وجود» رسول میرود. درکل، کتاب گفته هایی را دربر گرفته است که شاید تابحال در قالب یک کل منسجم ناگفته مانده باشند و ناگزیر نشنیده. 0 11 سحر خداوردیان 1402/6/30 تاملاتی بر انقلاب در فرانسه ادموند بورک فلدمن 2.5 3 درمیان ملتها، فرانسه مصیبتهای آشکار را به قیمتی گرانتر از مهمترین موهبتها برای خود خرید. انقلاب فرانسه فضیلت خود را برای حفظ منافعش نفروخت، بلکه منافع خود را بهازای از دستدادن فضیلت هایش رها کرد... وقتی اقتدار سلطنت در فرانسه سیر نزولی یافت، با شیوهای که گویی امتیاز و منافع توزیع میشود، مجوز هرزگی، خشونت در رفتار، گستاخی و لامذهبی در عقاید صادر شد، و این هنجارها به همه ی ابعاد زندگی تعمیم داده شد، یعنی تمام فسادهای ناخوشایندی که اصولا از مرض ثروت و قدرت ریشه میگیرند. (ص ۴۲-۴۳) 0 37 سحر خداوردیان 1402/6/29 بگو پنیر و بمیر آر.ال. استاین 4.1 3 نوشته ها و آثار آر. ال. استاین، کتاب هایی هستند که تمام کودکی ام را غرق در آنها گذراندهم. خوب به یاد دارم که با خواندن هر سطر از این کتاب های به اصطلاح ترسناک :) بار ها لرز به جانم میفتاد! سرتان را درد نیاورم؛ ایده پردازی این کتاب ها دقیقا همان چیزی است که تخیل کودکان را بیدار و کمی هیجان به زندگیشان اضافه میکند! 0 17 سحر خداوردیان 1402/6/20 مهار قدرت در مردم سالاری دینی (بر اساس دیدگاههای امام خمینی (ره) و قانون اساسی) پرویز امینی 5.0 1 این کتاب صورتبندی دقیق و محکمی از معنا و مفهوم مردمسالاری دینی و تقابل آن با دموکراسی ارائه میدهد؛ مفاهیم اساسی، رویکرد انقلاب، امام، قانون اساسی، جمهوری و بالاخص جمهوری اسلامی ایران ریشهایترین عناوینی هستند که کتاب به تبیین و تصویر آنها میپردازد و رابطه آنها را با مردمسالاری (دینی) و دموکراسی بهدقت شرح میدهد. پیشنهاد میشود همراه با مطالعه مبانی و جریانات انقلاب، به وسيله این کتاب ماهیت نظام جمهوری اسلامی ایران را فهم کنید. 0 10