یادداشت‌های آرمان شریف (4)

اصول بنیادی در طراحی بیوراکتور
          برای شروع به کار در زمینه بیوتکنولوژی و طراحی فرمانتورها و راکتورهای زیستی خوندن این کتاب از واجباته! این کتاب برای افراد بالای ۱۸ سال نوشته شده نه به خاطر اینکه بدآموزی داره بلکه پیش‌نیاز اون پاس کردن دروس معظم معادلات دیفرانسیل و آشنایی با انتگرال هست. در چند فصل اول این کتاب با سینتیک های آنزیمی مختلف(میکائیلیس-منتن، مونود و لینور-برک) آشنا میشید. بعد از اون انواع راکتور های آنزیمی  (batch,CSTR,Plug,...) و معادلات دیفرانسیلی مربوط به هر کدوم رو در فصول بعدی باهاشون مواجه میشین. در آخر هم کتاب یک سری مدلسازی ساده از چینش راکتور ها به روش های سری و موازی و همرا با جریان برگشتی  میذاره تو کوله‌تون و شما رو به ادامه این مسیر خطرناک میفرسته😅
این کتاب هیچ مثالی نداره و همونطور که از اسمش برمیاد طرفا اصول و پایه بحث رو در یک حجم کاملا معقول بیان میکنه.  تنها ایراد این کتاب قدیمی بودنشه(۱۹۹۲) که خب تکنولوژی های جدید و نرم‌افزارهای به روز رو اصلا از وجودشون خبر نداره و میگه نرم‌افزار اصن چی هست😂
        

6

اگر فردا بیاید
          "تریسی جوابی نداد. احساس غریبی داشت که تا به حال دچارش نشده بود: نفرت. جو رومانو تاوان کشتن مادر او را پس می‌داد.تریسی این را به خودش قول داد."
و اینگونه داستان تریسی ویتنی شروع می‌شود...
کتاب "اگر فردا بیاید" اثر سیدنی شلدون، یکی از هیجان‌انگیزترین کتاب‌هاییه که میشه خوند. اون حس آدرنالینی که هنگام خوندن این داستان به آدم دست میده، وصف‌ناپذیره و باعث میشه علی رغم حجم ۵۲۰ صفحه ای کتاب اصلا از خوندنش پشیمون نشید. تریسی ویتنی، نماد زندگی ایده‌آل بود تا اینکه همه چیز به هم ریخت. شغل ایده‌آل داشت، قرار بود با عشق زندگیش ازدواج کنه و به قول خودش، توی یه قصه‌ی پریان زندگی می‌کرد. اما دنیاش با خودکشی غیرمنتظره مادرش به هم ریخت. او به خاطر جرمی که مرتکب نشده بود، به دام افتاد و به زندان رفت. مبارزه‌اش برای بقا و اراده‌اش برای انتقام، چیزی فراتر از هوش بی‌نظیرش رو نشون میده.
کتاب توصیف‌های وسیعی از زندگی در زندان ارائه میده که وقتی می‌خونی، قطعاً لرز به تنت میندازه. بعضی بخش‌های داستان در زندان اتفاق می‌افتد که خب در نوع خودش جالبه. کلمات سیدنی شلدون کلید تخیل رو به دست میدن. این کتاب من رو شگفت‌زده کرد چون نتونستم از این همه هوشمندی در اجرای جنایت‌ها بگذرم. در حین خوندن، آدم به این فکر می‌کنه که داستان چطور شروع میشه و چطور پیش میره. هر صفحه هیجان داره و هیچ پاراگرافی خسته‌کننده نیست. این کتاب نشون میده که انسان‌ها در زمان بحران چقدر می‌تونن به هر قیمتی برای نجات خودشون تلاش کنن.
در این داستان، نه یک جنایت واحد و نه یک قاتل وجود نداره که بخواد در پایان فاش بشه. بلکه داستان شامل چندین جنایت کلاهبرداری و چالش‌های زیادیه که انجام‌دهندگان باهاشون مواجه میشن. بدون شک، این یکی از بهترین آثار سیدنی شلدونه. تریسی با تمام چالش‌ها و سختی‌هایی که باهاشون روبرو میشه، به ما یادآوری می‌کنه که زندگی همیشه در حال تغییره و قهرمانان واقعی گاهی در لباس‌های غیرمنتظره ظاهر میشن. آیا او می‌تونه از گذشته‌اش فرار کنه و زندگی جدیدی بسازه یا اینکه سرنوشت همیشه در کمینشه تا دوباره به سمت گذشته‌اش برگرده؟ این سوالات ما رو به فکر وامی‌داره و نشون میده که زندگی همیشه در حال تغییره، درست مثل داستان تریسی.
        

10

زنی در کابین 10
           این رمان داستان یک خبرنگار به نام لو بلاک رو روایت می‌کنه که برای تهیه گزارش به یک کشتی لوکس تفریحی میره. همه چیز به نظر آروم و خوب میاد تا اینکه ناگهان یک زن به طرز مرموزی از کشتی به دریا پرتاب می‌شه!
روث ور با قلمش منو کاملاً غرق داستان کرد. احساسات لو رو به خوبی به تصویر کشیده و من هم باهاش همدردی کردم. اما راستش رو بخواید، چاشنی معمایی داستان یه کم ضعیف بود. در حالی که انتظار داشتم با یک معمای پیچیده و هیجان‌انگیز روبرو بشم، بعضی جاها حس کردم که داستان کمی کشدار شده و هیجان کافی رو نداشت.
فضاسازی داستان هم فوق‌العاده بود! توصیف‌های دقیق روث ور از کشتی و محیط اطرافش، منو به دنیای لو برد و حس کردم که خودم هم اونجا هستم. اما با وجود این فضاسازی خوب، در نهایت داستان نتونست اونقدر که باید منو درگیر کنه و بعضی از لحظاتش به نظر می‌رسید که می‌شه بیشتر از این‌ها ازش استفاده کرد.
در کل، "زنی در کابین ۱۰" فقط یه رمان معمایی نیست، بلکه به عمق احساسات انسانی و چالش‌های روانی هم می‌پردازه. این کتاب واقعاً منو به چالش کشید و بعد از خوندنش، احساس می‌کنم که یک سفر هیجان‌انگیز رو تجربه کردم. اگر به داستان‌های معمایی و پر از تعلیق علاقه‌مندید، حتماً این کتاب رو بخونید، ولی شاید بهتر باشه انتظار معماهای پیچیده و هیجان زیاد رو نداشته باشید!
        

32