یادداشت‌های ملیکا مقدم (21)

ملیکا مقدم

ملیکا مقدم

این کتاب به هفت سوال که مطرح میکنه جواب میده و البته طبق توضیحاتی که درموردش نوشته شده این که چاپ چه سالی رو داشته باشین اهمیت داره و بخشهایی ازش زیاد و کم شده. بهرحال این سوالهایی که مطرح شده سوالهایی هست که خیلی از ما ممکنه درگیرش باشیم و به نظرم جوابهای خوبی هم به اکثرشون داده میشه که هم ساده است که عموم مردم میتونن متوجه بشن و هم کاربردی. اما دلیل اینه من نصف امتیاز رو از این کتاب کم کردم بخشی بود که معنا از نظر رویکرد روانشناسی رو خواسته توضیح بده و نویسنده اینجا از هر دری سخنی گفته ولی کاش در فیزیک رو باز نمیکرد. به عنوان کسی که فیزیک خونده و از تفاسیر عوام فریبانه از فیزیک کوانتوم و ارتباطش به مفاهیم روانشناسی و جذب و ... خسته شده‌ام؛ خیلی اعصاب خورد کن بود که تا فصل آخر کتاب بروم و ازش لذت ببرم بعد ببینم مفهوم آنتالپی رو ربط میده به معنای زندگی و بدتر اون رو ترکیب میکنه با مفاهیم عارفانه ای مثل مجازی بودن مادیات و حقیقت بودنِ جهان غیر مادی. نه فیزیک چیز ساده‌ایه که بازیچه ی روانشناسی بشه و نه مفاهیم عرفانی. متوجه هستم که کتاب سعی کرده در فضای فرهنگی ایران نوشته بشه و از شعرهای فارسی در اون استفاده شده ولی نگاه خیلی سطحی به این مفاهیم و استفاده ی مغرضانه از اونها رو نمیتونم تحمل کنم. اگر اون بخش آخر رو درنظر نگیریم نمره بالاتری میتونست بگیره.