یادداشتهای علی زارع شاهی (6) علی زارع شاهی 1403/6/20 پسری در سطل آشغال مک دونالد: 10 داستان از 9 نویسنده خارجی مصطفی معزی 3.5 1 کتاب را ناباورانه در کتابخانه پدرخانمم پیدا کردم و مال برادر خانمم بود که بطور اتفاقی اینجا جاگذاشته است! اولش پیشم جایگاهی نداشت، اما بعد که از سر بیحوصلگی و برای برنامهریزی وقتهای پرت در خانه پدرخانم رفتم سراغش، تازه فهمیدم آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم! ۱۰ داستان کوتاه نسبتا خوب و حتی فوقالعاده، از نویسندگانی توانا در داستان کوتاه. خب چه چیزی بهتر از این؟! حوصله شرحش هم نیست! خودتان بروید پیدایش کنید و در خانه خانواده همسر و اوقات پرتی که در زیاد در اینجور جاها پیدا میشود، بخوانیدش. 0 2 علی زارع شاهی 1403/5/1 یک اتفاق مسخره فیودور داستایفسکی 3.7 36 آقا، برادر، بزرگوار! شمایی که آن بالا بالها سر میکنی، هر چقدر هم که زور بزنی در نهایت هیچ از من و زندگی لعنتی من درک نخواهی کرد. تلاش بیهوده شماها تنها میتواند تبدیل شود به یک خاطره مضحک! *«به یک اتفاق مسخره»!* 0 10 علی زارع شاهی 1403/5/1 سفر در اتاق نسخه برداری پل استر 3.3 8 فقط این را بگم که ابهامات و سرگیجههای من و شما، بیشتر از شخصیت اصلی داستان برادران پل استر است. آخر یکی نیست بگوید برادر بگو! بگو چه میخواهی از جان ما و این پیرمرد داستانت؟! 0 3 علی زارع شاهی 1403/5/1 مرگ در جنگل و 25 داستان از نویسندگان دیگر محمدعلی صفریان 4.0 3 در حقیقت عمده داستانها خط و ربطی با نظام سلطه و جریان استعمار و استعمار نو دارد. هر داستان از زاویهای خاص، مسئلهای منحصربفرد و روایتی خواندنی به این موضوع پرداخته است. مجموعا بهترین داستانهای کوتاهی بوده که خواندهام. اینطور است که بعضا، برای فهم مسئله و اشارهای که نویسنده مقصودش بوده لازم است تا عناصر و شخصیتهای داستان را مرور کنی. مثل یک کارآگاه! به دنبال نقشه اصلی پشت جملات بگردی و دست آخر، یک برقی از چشمانت میگذرد و میگویی: آها! حالا فهمیدم... 0 4 علی زارع شاهی 1403/4/24 مبانی بلاکچین دنیل درشر 4.0 1 قبلتر برای ورود به دنیای فناوری بلاکچین کتاب «یک ساتوشی» و دوره آفلاین آقای جادی را دیدهام. در برخورد اول انگار دربی برای ورود به دنیای رمزارزها و بلاکچین نیست! اما از منی که پیدا کردمام به شما نصیحت که همین مسیر بالا و بعدش همین کتاب «مبانی بلاکچین» شما را تا وسطهای این دریای ناشناخته میبرد. این کتاب در ۲۵ گام شما را ذره ذره با مبانی و پیچیدگیهای دنیای بلاکچین آشنا کرده و به شما دیپلم بلاکچین خواهد داد. کتاب بسیار ساده و روان، اما دارای عمق کافی است که بدون مقدمه نمیشود وارد آن شد. 4 1 علی زارع شاهی 1403/4/23 وقتی که از خودت می سوزی علی صفایی حائری 4.9 7 دو سوال اساسی منو به این کتاب کشوند: ۱.چرا انسانی که به مسیر کشیده شده، بعضاً از گناه احساس ضرر و زیان نمیکنه؟ چرا قوه دافعهاش فعال نمیشه؟ ۲.چطور وقتی انسان در منجلاب افتاده، دوباره به مسیر برگردد؟ چطور میتواند جبران کند؟ کتاب فوق با تبیین «چیستی گناه» در خلال تدبر در سوره مسد، توضیح میدهد که خسارتی که گناه به انسان میزنه، دو بعد داره: ۱.,خسارت عمل(که عمل انسان خرابیهایی به بار میاره) ۲.خسارت وجود(که انسان وجودش تحلیل میره و از انسانیت کم کم دور میشه و از تحرک میوفته) و بعد راههای جبران رو در هر دو بعد توضیح میده. یکی از آثار عجیب گناه برای من، «محرومیت از بینشها و معرفت های قبلی» بود! این نکته با مقدمه کتاب «شرح حدیث جنود عقل و جهل» امام خمینی ره هم تطابق داره. جایی که امام میگه عبادت همراه با معرفت و آداب منجر به باز شدن دریچه های معرفت میشه! این کتاب بینش کلی از گناه به انسان میده ولی به سطح طرح و عمل نمیرسه لذا آدم باید خودش دست به طراحی بزنه برای خودش. 0 2