یادداشت بابک قائدنیا
14 ساعت پیش

من خیلی اهل خواندن این گونه کتابها نیستم. این کتاب را هم به دلیل عدم پیچیدگی در متن و محتوا، خیلی سريع خواندم. نویسنده تلاش کرده بوده که در ۵ محور مطالب مورد نظر خود را بيان کند: 👈 پیش از هر چیز باید این اصل را در ذهن خود نهادینه کنیم که تحت هر شرایطی به قول و قرارهایمان پایبند بمانیم و از فراموش کردن این موضوع به بهانه چیزی که نویسنده، انعطافپذیری مینامد، پرهیز کنیم. 👈 مهارتها و ویژگیهای برجسته ما، که در قالب یک نقش یا شغل خاص تعریف میشوند، در کنار هم «دایره صلاحیت» ما را شکل میدهند؛ اصطلاحی که نویسنده کتاب آن را Circle of Competence نامیدهاست. او باور دارد افراد باید در برابر وسوسه خروج از این دایره مقاومت کنند. تمرکز عمیقتر بر حوزهی صلاحیتها و گسترش آن، نتایجی چشمگیری به همراه خواهد داشت. چراکه مهارتهایی که در زمینهی تخصصی خود داریم، بهسختی قابل انتقال به حوزه دیگر هستند؛ پس بهتر است انرژی خود را روی تواناییها و مهارتهای موجود متمرکز کنیم. 👈 جامعه امروز، بیش از هر زمان دیگری، انسانها را به سمت رشد مالی و درآمد بیشتر سوق میدهد و توجه چندانی به سبک زندگی سالم و درست زیستن ندارد. بنابراین ضروری است مراقب آرامش درونی (آتاراکسیا) و تعاریفی که جامعه به ما القا میکند باشیم و تلاش کنیم موفقیت را بر اساس معیارهای خودمان بازتعریف کنیم. 👈 ما به طور طبیعی تمایل داریم به خواستههای دیگران پاسخ مثبت دهیم، اما لازم است مهارت «نه گفتن در پنج ثانیه»، روشی که نویسنده در متن کتاب پیشنهاد داده و به توصیف آن میپردازد، را بیاموزیم. 👈 به جای غرق شدن در نتایج رویایی احتمالی، بر موانع مسیر تمرکز داشته باشیم و از آنها درس بگیریم. 👈 زندگی هرگز کامل نیست؛ هیچ فراز یا نشیبی نیز همیشگی نخواهد بود. من ارتباط چندانی با کتاب برقرار نکردم و به گمانم توجه زیاد به این کناب و استقبال از آن، به دلیل محبوبیت مترجم، آقای عادل فردوسیپور، باشد. 👎 کلیگویی و عمومی بودن زیاد موارد بیانشده، عدم ارجاع دقیق به شواهد علمی به ویژه در بعضی بخشها، تعمیم بیش از حد همه چیز به هر چیز و مهم خواندن برخی چیزهای غیرکلربردی، از نقاط ضعف این کتاب بود.