یادداشت ruka matriku

ruka matriku

ruka matriku

گابور مته،
        گابور مته، پزشکی که روی تاثیر عوامل احساسی بر روی بدن و بیماری‌هایی که در پی داره می‌پردازه. در اثر چه فعل و انفعالاتی یه اتفاق بد توی کودکی به این منجر میشه که یه سرطان بدخیم در چهل سالگی گریبان‌گیر شما بشه؟ این سوالی هست که با خوندن این کتاب بهش پی می‌برین.
این کتاب در گردونه شانس طاقچه به من رسید. به عنوان مخاطب این کتاب که یه فرد عادی هستم، نوشته‌های این کتاب در ابتدا واقعا جالب و قابل توجه بود و اطلاعاتی رو به مخاطب می‌داد که باعث می‌شد راجع به گذشته‌تون فکر کنید. اما طی خوندنش به چیزایی پی بردم که گفتنش ممکنه به بقیه توی انتخاب بهتر کمک کنه.
تاکید بیش از اندازه بر روی تاثیر استرس یا عواطف دیگه روی عملکرد بدن، مخاطب رو یه جاهایی واقعا خسته میکنه چون این چیزیه که مخاطب میدونه و طولانی‌تر کردنش باعث خستگی می‌شد. برای همین خوندنش مدام به تعویق می‌افتاد و برام کمی آزار دهنده می‌شد. تقریبا اواسط کتاب به این فرضیه رسیدم که این کتاب ممکنه برای بقیه پزشکان که به این تاثیر اعتقاد ندارن نوشته شده باشه برای همین هم مدام به نتایج آزمایش‌های مختلف برای اثبات این تاثیر اشاره می‌شد و نظریه‌ دیگر پزشکان رو بیان می‌کرد. نویسنده تا حد ممکن سعی کرده بود اصطلاحات پزشکی رو به زبان ساده توضیح بده اما باز هم روند خوندن در یک سری شرایط کند می‌شد و روان بودن خودش رو از دست می‌داد.
در اکثر فصل‌ها موضوع بحث بیمارانی بودن که خود این پزشک باهاشون صحبت کرده بود و به این نتیحه رسید بود که بیماری اون‌ها ناشی از اتفاقات گذشته و حال هست و در نهایت به این نتیجه می‌رسیدیم که تموم اون‌ها به دلیل نگهداری و سرکوب احساساتشون به این مرحله رسیدن که این موضوع از جایی به بعد کاملا تکراری و قابل انتظار می‌شد و دیگه چیز جدیدی برای ارائه جز اطلاعات پزشکی نداشت.
کتاب کمی بیش از حد نسبت به موضوعش طولانی بود و این اطلاعات و اگاهی رو می‌تونست در حجم کمتری ارائه بده اما با این حال کتابی هست که میتونه برای تحصیل‌کردگان این رشته جالب باشه و دانش اون‌ها رو گسترش بده. این کتاب به راه‌حل یا پاسخ واضحی برای جلوگیری از این اتفاقات اشاره نکرده و تمرکز اصلی اون روی تشریح انواع بیماری‌های ناشی از عوامل محیطی و احساساتمون هست. ارزش خوندن و توجه کردن رو داره به شرط علاقه‌مند بودن.