یادداشت Mah sa
1403/11/13
یادداشتی بر کتاب تصادف چی بگم از این کتاب(: فکر میکنم بیشتر از یک ماه ذره ذره براتون از مطالب این کتاب گفتم، این کتاب یکی از شگفت انگیز ترین کتاب هایی بود که این اواخر خوندم، و به نظرم یکی از پر محتوا ترین و تاثیر گذارترین کتاب هاییه که در تمام زندگیم خوندم. برای هر ادمی فرق داره، اینکه با خوندن یک کتاب چه قدر و چه تاثیری رو دریافت میکنه، ولی این کتاب به معنی واقعی کلمه نگاه جدیدی رو برای تماشای جهان بهم داد. این کتاب لگد میزنه به تمام باورهای انسان مدرن، به انسانی که یه جورایی خودش رو مرکز جهان و اتفاقات اون میدونه، انسانی که اونقدر خودش رو قدرتمند میدونه که میتونه هر آنچه رو که میخواد به دست بیاره یا هر چیزی رو که میخواد عوض کنه. اما این کتاب یادآوری میکنه جهان جور دیگه ای کار میکنه که ما ماحصل زنجیره ای از اتفاقات هستیم که هیچ کنترلی روشون نداریم، چیزی که میشه روش اسم شانس و تصادف رو گذاشت و این شانس و تصادف به این معنی نیست که اتفاقات بی دلیل رخ میدن به این معنیه که ما نمیتونیم کنترلشون کنیم. وجود امروز ما و حضورمون در این جهان ماحصل اتفاقاتیه که طی میلیاردها سال در کیهان رخ دادن، حاصل انتخاب و عاشق شدن ها و دل بستن های اجدادمون از موجودات اولیه تا والدینمون به همِ. که اگه یه جای این زنجیره اتفاقات جور دیگه ای رقم میخورد ، یا حتی زمان بندی این اتفاقات کمی دچار تغییر میشد ما امروز اینجا نبودیم. از طرف دیگه یاداوری میکنه در عین بی کنترلی چقدر مهم و تاثیر گذاریم، که شاید یک حرکت کوچیک امروزمون، یه تصمیم، اصلا صرف وجودمون توی دنیا میتونه روی اتفاقات اینده و زندگی و سرنوشت دیگران تاثیر بذاره و به طور خلاصه بهمون نشون میده ما ممکنه روی هیچ چیز کنترل نداشته باشیم، اما روی همه چیز تاثیر میذاریم. حتی خوندن همین متن روی ارتباطات و ارایش نورونی مغز شما تاثیر گذاشت و اونو تغییر داد، نگاهی که همین متن کوتاه بهتون داد تا همیشه همراهتون میمونه، و میشه گفت تاثیری رو برای همیشه در زندگی شما و در جهان ایجاد میکنه. کتاب تصادف شگفت انگیزه، و امروز، حداقل امروز میگم اگه قراره فقط یک کتاب علمی تو زندگیتون بخونید حتما کتاب تصادف رو انتخاب کنید.