یادداشت علی نخعی

معرفت شناسی طبیعی شده
        آیا به‌جای پرداختن به اینکه باورهایمان چگونه "باید" شکل بگیرند، بهتر است به این بپردازیم که باورهایمان عملا چگونه شکل می‌گیرند؟

معرفت‌شناسی طبیعی‌شده یک رویکرد انتقادی به معرفت‌شناسی سنتی است که سعی در کنار گذاشتن وجه هنجاری آن دارد. شکست پروژه‌های موجه‌سازی علوم طبیعی و ریاضیات در معرفت‌شناسی سنتی، عده‌ای از فلاسفه را به این فکر انداخت که شاید به‌جای چنین کاری باید به سراغ خود علوم طبیعی رفت و با مطالعه‌ی روند شکل‌گیری باورها یا نظریات، به سوالات معرفت‌شناسی سنتی پاسخ داد. 

هرچند رویکرد افراطی این نگاه اقبال چندانی نیافت اما اثرات نسخه‌های تعدیل‌شده‌ی آن در معرفت‌شناسان معاصر دیده می‌شود. 

این کتاب مجموعه‌ای از مقالات در این موضوع است. چینش مقالات و ترجمه‌ی آن‌ها بسیار خوب، و پانوشت‌های مترجم در درک منظور نویسندگان کمک‌کننده است. این دومین کتابی است که از مجموعه‌ی معرفت‌شناسی معاصر نشر کرگدن خوانده‌ام و از ترجمه‌ی هردو راضی هستم. 
      
1

21

(0/1000)

نظرات

مرسی از معرفی‌تون.
 یکی دو باری این کتاب را در کتاب‌فروشی‌ها دیده‌بودم و چون خیلی حسی بهش نداشتم گذاشته‌بودم سرجاش. الان فهمیدم خوب کتابی است.
1

0

خواهش میکنم. بله مخصوصا اگه به رویکردهای انتقادی معرفت‌شناسی معاصر علاقه داشته باشین خیلی مفیده. ضمن اینکه اکثر گرایش‌ها به بررسی نظرات علومی مثل علوم شناختی و اعصاب و... در معرفت‌شناسی متاثر از همین رویکرد معرفت‌شناسیِ طبیعی‌شده‌ست که حالا با یک‌مقدار تعدیل داره پیگیری میشه. 

0