یادداشت ریحانه سعیدی
1404/3/22
به نام خدای جنگ ها و دردها:) کتاب سفر تک نفره نوشته رولد دال: در این کتاب ، با مفهوم جنگ ، مقاومت و تلاش برای بقا آشنا می شویم. اینجا، جنگ جهانی رخ داده و باید برای نجات خودش، کشورش و مردمش، به جنگ و دفاع از کشورش بره و خلبان هواپیما و موشک های جنگی بشه. جایی که پر از خشونت، ظلم و مقاومته و هر ثانیه، ممکنه آخرین لحظه زندگی ت باشه!! اگر کتاب های دیگه از آقای رولد دال مثل : چارلی و کارخانه شکلات سازی، چارلی و آسانسور بزرگ شیشه ای، ماتیلدا و... رو خونده باشی؛ احتمالا این کتاب به نظر خیلی کم ارزش تر و کمتر هیجانی باشه؛ و من خیلی ها رو میشناسم که دیگه حاضر نبودن ادامه کتاب رو بخونن؛ پس خوب بودن یا نبودن کتاب، به نظر فرد و خودتون بستگی داره! برای من هم ، که آثار زیادی مثل ماتیلدا و... رو از رولد دال خوندم، این کتاب کمتر هیجان داشت و روند ملایم و نسبتا تکراری داشت؛ اما من دوست ندارم کتابی رو کامل نخونم و خب ، این کتاب هم جذابیت های خودش رو داشت؛ مثلا من رو تا حدودی با مفهوم جنگ و سختی و عذاب جنگ، و مقاومت و تلاش برای بقا آشنا کرد؛ اما نباید توقع اثری مثل ماتیلدا رو از این کتاب داشت. نیم نمره هم به دلایلی که گفتم کم کردم؛ اگر به موضوعات جنگ و بقا، و روند نسبتا ملایم علاقه دارین، این کتاب مناسب هست. اما اگر آثار دیگه از آقای رولد دال مثل ماتیلدا ، چارلی و کارخانه شکلات سازی رو خوندین، به خوبی اون ها نیست!
1404/3/24
من اینو سالها پیش زمانی که راهنمایی بودم، بعد از ماتیلدا، جادوگرها و چارلی خوندم و اون زمان خیلی برام کسل کننده اومد. فکر میکنی الان اگه دوباره بخونمش ازش خوشم میاد؟
ریحانه سعیدی
1404/3/25