یادداشت فاطمه معروفی
اینقدر کتابهایی که این مدت در مورد عادت سازی خوندم تکراری بودن که دلم میخواد یه کتاب بنویسم به اسم جمع بندی تمام عادتها 😁. البته خب طبیعیه چون عادت سازی یه روش ثابت داره که اون رو با شیوههای کمی متفاوت در همهی کتابها آوردن. و حالا در مورد این کتاب باید بگم که بعد از کتاب عادتهای اتمی و قدرت شروع ناقص رسیدم به کتاب ذهنیت برنده نوشته جیمز کلیر، بنظرم این کتاب هم مثل قدرت شروع ناقص از کتاب عادتهای اتمی شاخ و برگ میگیره و مطالب تکراری زیاد داره، اگر اون کتاب رو خونده باشید البته، ولی اگر نخوندید ممکن جدید باشه براتون. این کتاب بیشتر از تکنیکهای خاص، روی شیوهی تفکر و تغییر تدریجی باورها تأکید داره. 💡 نکات جالب کتاب: ✔️ موفقیت یعنی ذهنیت درست، نه فقط مهارت – کلیر توضیح میده که آدمهای موفق صرفاً باهوشتر یا بااستعدادتر نیستن، بلکه طرز فکر و طریقهی واکنش نشون دادنشون به چالشهاست که تفاوت اصلی رو رقم میزنه. ✔️ اهمیت تغییرات کوچک اما پایدار – درست مثل چیزی که تو عادتهای اتمی گفته بود، اینجا هم روی این تأکید داره که پیشرفت یه فرآیند تدریجیه و باید ذهنمون رو برای تغییرات مستمر آماده کنیم. ✔️ الگوهای رفتاری و ذهنی افراد موفق – کلیر مثالهایی از ورزشکارها، کارآفرینها و افراد موفق میزنه که چطور ذهنیتشون بهشون کمک کرده از پس موانع بربیان. 🔹نقاط قوت: ✅ زبان ساده و کاربردی – توضیحات کتاب خیلی روان و قابل فهمه، بدون پیچیدگیهای اضافی. ✅ رویکرد علمی با مثالهای واقعی – نویسنده از تحقیقها و نمونههای واقعی برای توضیح ایدههاش استفاده کرده. ✅ تمرکز روی مسیر، نه فقط نتیجه – برخلاف خیلی از کتابهای موفقیت که فقط دربارهی هدف حرف میزنن، این کتاب روی فرآیند و ذهنیت در طول مسیر تأکید داره. 🔸 نقاط ضعف: ❌ مفاهیم تکراری برای کسانی که قبلاً کتابهای موفقیت خوندن – خیلی از مباحث کتاب، مشابه چیزهایی هست که تو عادتهای اتمی گفته شده یا تو کتابهای دیگه دربارهی عادتسازی و موفقیت دیده میشه. ❌ کمبود راهکارهای عملی در بعضی بخشها – بعضی جاهای کتاب بیشتر تئوریه و ایکاش نکات عملی بیشتری ارائه میداد. ❌ بیشتر مناسب تازهکارهاست – اگر قبلاً زیاد در مورد ذهنیت رشد و عادتسازی مطالعه کردی، شاید این کتاب برات چیز جدیدی نداشته باشه. 📝 جمعبندی: ذهنیت برنده یه کتاب خوب برای درک این موضوعه که موفقیت از طرز فکر شروع میشه، نه فقط از مهارتها یا امکاناتی که داریم. اگه دنبال یه کتاب انگیزشی-روانشناسی برای اصلاح ذهنیتت هستی، این کتاب میتونه برات مفید باشه، ولی اگه عادتهای اتمی رو قبلاً خوندی، شاید حس کنی خیلی چیز جدیدی بهت اضافه نمیکنه.
فکر کنم اگه کتاب خرده عادتها از استفان گایزم بخونی میتونی مدرک دکترای عادت سازی رو بگیری😂
فاطمه معروفی
دیروز