یادداشت الهام قنبری

الهام قنبری

الهام قنبری

15 ساعت پیش

        این کتاب با دیدگاهی بدبینانه و تحقیرآمیز به زنان نگاه کرده و آن‌ها رو موجوداتی ضعیف، سطحی و فاقد عقلانیت و هنر و ذوق  میدونه.البته که این نگرش ریشه در تجربیات شخصی (ارتباط او با مادرش و البته ارتباط بد پدر و مادرش و مشاهده اسیب هایی که پدرش از جانب مادرش تحمل کرده) و فضای فکری دوران اون داره که مملو از کلیشه‌های جنسیتی بوده.
تحقیقات روانشناسی نشان داده‌اند تفاوت‌های جنسیتی بیشتر ناشی از عوامل فرهنگی و اجتماعی هستند تا تفاوت‌های بیولوژیکی ذاتی.اما کماکان فرهنگ ها، دیدگاهها و حتی قوانین مخالف دانش و مطابق جزم اندیشی و جنسیت زدی شوپنهاور زیاده. 
مطالعه این کتاب می‌توانه برای درک فضای فکری دوران شوپنهاور و درک شخصیت فردی او و حتی درک تاثیر ارتباط پسر با مادر و تاثیر این ارتباط با دیدگاهش در مورد زنان مفید باشه، اما هرگز نمیشه به عنوان سند و مدرک  علمی مورد تایید و تقلید باشه. 

اما بخش اخر و یک عبارت درخشان :
فریدریش شیللر واگویه : « بدون زنان کسی در آغاز زندگی یاریمان نمی‌کرد ،در میانه زندگی شادمان نمی‌ساخت و در پایان تسلای خاطر نمی‌دادمان»

      
222

13

(0/1000)

نظرات

مصطفی جعفری

مصطفی جعفری

5 ساعت پیش

هر افراطی به دنبال خودش یک تفریط رو می‌کشه.
نظرات عجیب و غریب برخی از اندیشمندان غربی با همراهی کلیشه‌های مذهبی تحریف شده در دوران نسبتا طولانی در غرب منجر به وضعیت عجیب امروزشون شده. جایی که برخی حتی مطلقا سرمنشا غیرذهنی و غیرفرهنگی جنسیت رو نفی می‌کنند و تفاوت در جنسیت رو صرفا القای فرهنگ و تشخیص جنسیت رو صرفا تابع ذهنیت افراد میدونن. (البته حرف شما «تاثیر» بود ولی برخی به ظاهر تحقیقات علمی تا این حد هم جلو میرن).
چقدر زیبا گفت مولای ما که لا تَرَى الجاهِلَ إلاّ مُفْرِطا أو مُفَرِّطا...

1