یادداشت عین جوادزاده
دیروز
این جلد، خیلی فرق داره با بقیه؛ چون داستان روی نسل بعدی آنی و گیلبرت، بهخصوص دخترشون رلا (Rilla) تمرکز میکنه و زمینهی جنگ جهانی اول رو هم نشون میده. حال و هوای کتاب جدیتر و بالغتره، تلخیهای واقعی زندگی و جنگ وارد داستان میشن و دیگه اون فضای کاملاً آرمانی و شیرین جلدهای اول کمتر حس میشه. مونتگومری تو این جلد حسابی بلوغ و رشدی که در شخصیتها اتفاق افتاده رو نشون میده. رلا با شجاعت و حس مسئولیت با مشکلات و بحرانها روبهرو میشه و ما میبینیم که چطور ارزشهای نسل آنی (امید، مهربانی، تخیل) به نسل بعد منتقل شده. در کنار اینها، هنوز لحظههای طنز و گرم و صمیمی خانواده و دوستان هست، ولی کتاب بهطور کلی جدیتر و بالغتر از جلدهای قبل است. نمرهٔ کلی: ⭐ ۴.۳ از ۵ — جدی و بالغ، پر از درس زندگی، همزمان دلگرمکننده و تأثیرگذار. شخصیتها: ⭐ ۴.۴ — رلا فوقالعاده پرداخته شده، شخصیتهای قدیمی هم عمق بیشتری پیدا کردن. خط داستانی/پلات: ⭐ ۴.۲ — پلات درگیر جنگ و خانوادهست، هماهنگی خوبی داره و واقعگرایانهست. سبک و زبان: ⭐ ۴.۲ — زبان مونتگومری هنوز شاعرانه و تصویرگرانهست، اما بالغتر و جدیتر شده. پیام و فلسفه: ⭐ ۴.۵ — دربارهی مسئولیت، بلوغ، شجاعت و امید در شرایط سخت حرف میزنه. تازگی و تأثیرگذاری تاریخی: ⭐ ۴.۳ — یکی از مؤثرترین جلدهای مجموعه از نظر پیام اجتماعی و تاریخی.