یادداشت محمدحسین معصومی

اندیشیدن و ملاحظات اخلاقی
        خوب یا بد این اولین کتابی بود که از هانا آرنت خوندم.
دوست هم نداشتم با این کتاب شروع کنم ولی چرا با این شروع کردم؟ واقعیتش دلیلش این بود تو دفتر یادداشت برداری کتاب هام چند صفحه ای خالی بود و به اندازه یک کتاب کوچیک جا داشت و قرعه افتاد به این کتاب🥲😅😅

کتاب از اون کتاب های جیبی و مختصر هست(متاسفانه به کتاب جیبی کم توجه میشه در ایران وگرنه این کتاب باید در اون سایز چاپ میشد)
کتابی که انگار آرنت رو تو دفترش گیر اووردی و بهش میگی در کنار اینکه داریم چایی میخوریم، آخر عمری یه چیزی بگو بهره ببریم. 🤭

به دلیل سلیقه و آگاهی خوب آرنت با فلسفه یونانی، اغلب مسئله اندیشیدن رو از نگاه افرادی مثل ارسطو و افلاطون بهش نگاه میکنه و ابعاد مختلف و نظریه های مختلف و خیلی جالبی رو ارائه میکنه.

خوب کتاب در اصل یک سخرانی هست و به طور کلی از دو بعد به اندیشیدن نگاه میکنه.
1.خوبی های اندیشه
2.(که مطالب بیشتری رو پوشش میده) مضرات عدم اندیشه و یا کج اندیشی و تاثیرات اون.

نکته تو مُخی کتاب واقعا، متن و ترجمه هست. نمیدونم مشکل اصلی، در متن اصلی صحبت ها هست و یا ترجمه دکتر عباس باقری ولی واقعا یه جاهایی داشت گیربُکسِ مغزم میزد زمین🙁.

من کتاب های اقای باقری رو غیر از این نخوندم ولی نگاهی به کتاب های دیگه ایشون که کردم، کتاب های خیلی جذابی و خوبی رو با نشر نی کار کردن و مشتاقم در آینده بخونم و امیدوارم این تنها تجربه سخت من با ترجمه ایشون باشه.

در مجموع این کتاب هم ازون دست کتاب هاست که هم باید به صورت مجزا منتشر بشه و غرق در متن کتاب های دیگه نشه و هم اساسا باید وجود داشته باشه.
ولی حقیقتش هنوز در مینی کتاب های به این صورت کتابی رو دست "احیای علوم سیاسی" دکتر بشیریه ندیدم و نخوندم و هنوز ک هنوزه وقتی بهش فکر میکنم لذت میبرم.

      
1.2k

21

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.