یادداشت زهرا زرینفر
1403/4/16
3.9
عنوان اصلی کتاب من بد نیستم The bad seed که میتوان آن را به تخمه بد ترجمه کرد، در واقع اصطلاحی برای آدم بدذات هم هست. توی کتاب با تخمهای روبهرو هستیم که کارهایی خیلی بدی میکند و خودش هم به بد بودن خودش اقرار میکند در ادامه داستان میگوید که از ابتدا بد نبوده و چرا بد شده و در آخر تصمیم میگیرد که کارهایی خوب هم انجام بدهد و کمکم بهتر بشود با اینکه هنوز گاهی اوقات کارهای بد هم میکند. ناشر مخاطب کتاب را کودکان ۳ تا ۷ سال معرفی کرده است. من فکر نمیکنم بچهها تو این سن خودشان اقرار به این موضوع کنند که بد هستند مگر اینکه دیگران بهشان این را گفته باشند و گفتن این موضوع به بچهها کار درستی نیست و بدرفتاری بچهها در این سن میتواند از سر ناآگاهی و مشکلات ارتباطی باشد و بهنظرم مسئولیتش بیشتر به عهده بزرگتر هست تا خود کودکان. برای همین فکر میکنم این کتاب برای مخاطب ۳ تا ۷ سال مناسب نیست. شاید این کتاب برای بچهها کمی بزرگتر مناسبتر باشد و البته با تسهیل یک بزرگتر. درباره این گفتوگو کرد که رفتار بد داریم و ولی بچه بد نداریم. چرا بعضیها بدرفتاری میکنند و اگر کسی خودش هم بدرفتاری میکند و فکر میکند بچه بدی است، بداند میتواند که کارهای خوب هم انجام بدهد و تغییر کند و ذاتاً بد نیست.