یادداشت مهدی برند

مهدی برند

مهدی برند

کوکورو: ماجرای یک تولد

ناتسومه  یک سال قبل از دوران میجی (۱۸۶۸_۱۹۱۲) و ۴ سال پس از آن زندگی کرد و قلمش را باید تولد یافته درد زایش ژاپن مدرن دانست.
این قلم در رمان کوکورو (پر فروش ترین اثر ادبی تاریخ ژاپن و نوشته شده پس از مرگ میجی) شخصیت هایی را خلق می‌کند که با تمام جزئیات روایتی است دقیق از فضای آن دوران؛ فضایی که تقابل سنت و مدرنیته واضح ترین آن می باشد.

این رمان ۳ فصله،  حکایت  را چنان پیش می‌برد که با تمام فراز و فرود هایش شاید صرفا از  "معنا" حرف می‌زند و در کشف "معنا" ما را به نگاه به خودکشی به عنوان زمینه مطالعاتی اش می‌برد
یک خودکشی که واقعیت تاریخی است مربوط به ژنرال نوگی  و همسرش که پس از وفات امپراتو میجی بنا بر سنت جونشی و به نشانه وفاداری به امپراتور خودکشی می‌کنند، چیزی در قالب سنت
دیگر خودکشی برای شخصیتی از داستان است که فردی با عقاید سنتی است ولی خودکشی اش هیچ معنای سنتی نمیابد...
و آخری شخصیتی نالان و ساخته ی دنیای مدرنیته که از تنهایی های دنیای جدید متوسل سنت جونشی برای خلاصی می‌شود...
و تمام اینها روایتی است که منِ داستان شاهد آن است، منی که در تمامشان در جستجوی معنا از بی معنی هاست.

مرد تمام آثار چشم‌بادامی‌ها! اگه به‌نظرت یه‌سری کتابای خوبی میشناسی سر ادبیات کره و ژاپن میتونی اینجا یه لیستیم براشون بسازیا