یادداشت ملیحه سادات حق خواه

🇮🇳: لاکش
        🇮🇳: لاکشمی زنی مستقل است و از راه هنرش کسب درآمد میکند. او برای خانم‌های مرفه شهر به مناسبت‌های مختلف نقش حنا میزند و مبلغی که در ازای این کار می‌گیرد را صرف ساختن خانه رویاهاش می‌کند. اما این همه قصه لاکشمی نیست.
لاکشمی در ۱۵ سالگی ازدواج می‌کند ولی دو سال بعد از روستا فرار می‌کند و در شهر مشغول کار می‌شود و حالا بعد از ۱۳ سال از فرارش، شوهرش و خواهری که اصلا از وجودش خبر نداشته به سراغش می‌آیند و زندگی لاکشمی دستخوش اتفاقات بزرگی می‌شود.

🇮🇳: شاید بتوان گفت "هنرمند حناکار" در مرتبه اول نشان دهنده استقلال یک زن در زمانیست که هنوز هم جامعه هند به زن بهایی نمی‌داده است. داستان در سالهای بعد از انقلاب هند اتفاق میفتد و بارها لاکشمی از اینکه زن جزءی از مایملک مرد به حساب می‌آید سخن می‌گوید. در این زمان او که سختی‌های زندگی زنان را در روستا دیده از آنجا فرار می‌کند و با چیزهایی که از مادرشوهرش یاد گرفته و همچنین هنری که دارد مشغول کار می‌شود تا بتواند مستقل باشد. اما در کنار این استقلال رشد شخصیت لاکشمی هم به خوبی نشان داده شده. لاکشمی در پایان کتاب علاوه بر استقلال، اعتماد به نفس و عزت نفس به مراتب بالاتری هم دارد.
شخصیت پردازی و فضاسازی کتاب خوب است. داستان کاملا رنگ و بوی هند دارد، با تمام آداب و رسومشان و نویسنده به خوبی توانسته یک داستان جذاب را روایت کند.
در نهایت هم اضافه کنم که محتوای کتاب مناسب بزرگسال است.