یادداشت علی

قلعه مالویل
اثر روبر مرل

خلاصه داستان:
بر اثر یک بمب‌باران هسته‌ای جهان نابود میشه و امانوئل و عده‌ای از دوستانش که توی قلعه مالویل موندن زنده میمونن.
حال باید دید که زندگی پس از این واقعه بزرگ(اتفجار بمب) به کدام سمت میره.

نظر شخصی و بررسی:
واقعا کتاب دوسداشتنی و لذت بخشی بود.
دقیقا همون‌طور که سروش صحت میگه، قلعه مالویل به‌نظر میاد قطوره ولی نقل و نباته.
شخصیت‌پردازی، مکان‌سازی، توصیف اتفاقا و رویدادها، روند سیاسی و اشاره‌هایی که به مفاهیم سیاسی شده همه به اندازه و به زیبایی ساخته و پرداخته شده بود.

کمون اولیه، یکی از مواردی بود که به سادگی توی این داستان معرفی و توضیح داده شده.
جامعه‌ اشتراکی‌ای که بعد از واقعه بزرگ شکل میگیره و با رهبری امانوئل به خوبی جلو میره.

کتاب هیجان خوبی داشت و روند بالا پایین رفتن هیجان اتفاقا جوری بود که خواننده رو به دنبال خودش میکشید تا بخونه و بخونه و جلو بره.

یه مقدار فضا و جو قلعه مالویل بعد از واقعه بزرگ منو یاد کتاب رابینسون کروزوئه و زندگیش توی جزیره مینداخت، با این تفاوت که توی قلعه افراد زیاد، غذا و آذوقه‌ی نسبی و محیط زندگی وجود داشت.

خوندن این کتاب  فکر منو به دوتا موضوع مشغول کرد؛
یک اینکه در شرایط سخت آدما ذات خودشون رو نشون میدن و واقعا هم زندگی توی همچین جامعه‌ای و هم اداره اون کار مشکلیه. بدون تعارف باید گفت که ما آدما خیلی بدتر از چیزی هستیم که تصور میشه و با زنجیرهای قانون و جریمه‌های مربوطه تاحدودی دست آدمیزاد از جنایت بسته شده.
دو اینکه چقدر زندگی ما با تکنولوژی و امکانات پزشکی راحت شدن و نبودنشون واقعا کابوسه. جوری که ترجیح میدم اگه همچین روزی رسید خودکشی کنم🥲😂

تجربه خیلی خوبی با این کتاب داشتم. یه سفر که خیلی بهم چسبید و واقعا ممنونم از سروش صحت و پیشنهادش.

حتما بخونید و این لذت رو از خودتون نگیرید.

امید نوری

امید نوری