یادداشت زهرا نجاری
4 ساعت پیش
سالها پیش زمانی که تازه از سالهای نوجوانی عبور کرده بودم، جود گمنام رو خوندم. اون موقع نویسنده ش یعنی توماس هاردی هم برام گمنام بود. نمی شناختمش. فکر می کردم یک کتاب معمولی از یک نویسنده ی معمولی رو می خونم. بعد دیدم نه... یک کتاب عالی از یک نویسنده ی گمنام رو می خونم. و بعدتر فهمیدم نههه!!! نویسنده ش هم اتفاقا خیلی مشهور بوده و عیب از اطلاعات کم من بوده. تس دوربرویل رو با خاطره ی خوش کتاب دیگرش شروع کردم. اونقدرها جذبم نکرد، اما اصلا بد یا ضعیف نبود. منتها برای سلیقه ی من کمی بیش از اندازه مردانه بود. با اینکه شخصیت اصلی کتاب یک زنه، اما این زن در تمام زندگیش از زاویه ی نگاه مردانه دیده میشه و روایت میشه و مهمترین اتفاق های زندگیش تحت تصمیم گیری و تاثیر مردها می افته. من این مدل داستان پردازی رو نمی پسندم. ترجمه بسیار خوب و قشنگ بود. کتاب حاوی مفاهیم عمیقیه که در جستار انتهایی هم خوب توضیح داده شده و می چسبه. منتها ❌ یک اخطار مهم ❌ اگر کتاب رو از نشر نو تهیه کردید، به هیچ وجه توضیح کوتاه پشت جلد رو نخونید. به هییییچ وجه! چون در یک کار به شدت غیر حرفه ای، بخش عظیمی از داستان رو در ۲-۳ خط لو دادن. یعنی از یک کتاب ۵۵۰ صفحه ای، داستان ۳۴۰ صفحه ش در پشت جلد گفته شده!!!! این قضیه لدت زیادی رو از گرفت که بابتش بسیار ناراحتم.