یادداشت آروشا دهقان

Extragalactic Astronomy and Cosmology: An Introduction
چشم‌هاتون
        چشم‌هاتون رو ببنندید و دستتون رو بدید به پتر اشنایدر چون قراره سفری به جایی داشته باشیم که بهش میگن «فراکهکشان».
خب بسه. چشم‌هاتون رو باز کنید که بتونید بخونید. 😐
این کتاب قراره فیزیک فراکهکشانی رو براتون توضیح بده اما نگران نباشید. یهویی وسط اون فضای ناشناس ولتون نمی‌کنه. برای این که دید خوبی از اتفاقات بیرون کهکشان داشته باشیم لازمه که خانه‌ی خودمون رو خیلی خوب بشناسیم پس اشنایدر پیش از هر چیز از کهکشان راه شیری صحبت کرده و به ساختار کهکشان، ستاره‌‌ها، سیاره‌ها، سیارک‌ها و بقیه‌ی امعا و احشای کهکشان پرداخته.
این کتاب خیلی محاسبه محور نیست و اونجاهایی هم که محاسبات داره رو میشه رد کرد. در واقع محاسباتش فقط برای درک عمیق‌تر از مطلبه که خب؛ این درک عمیق رو فقط دانشجوی فیزیک نیاز داره نه مخاطب عام. با این حال، شناخت کهکشان و فضای میان کهکشانی یکی از زیرشاخه‌های نجومه پس اگر نجوم پایه رو بلد باشید خیلی بهتر این کتاب رو درک می‌کنید. اگر هم بلد نیستید نگران نباشید. توی پیوست مفاهیم مهم نجوم پایه رو توضیح داده. اگر باز هم براتون سخت بود و همچنان اصرار داشتید که این کتاب رو بخونید حتما از پدیده‌ی کارآمدی به نام «سرچ کردن در گوگل» کمک بگیرید.😉
و طبق معمول و در نهایت تاسف و تاثر باید اعلام کنم که هیچ از خدا با خبری پیدا نشده تا کتاب‌های رشته‌ی فیزیک رو ترجمه کنه. در نتیجه این کتاب نسخه‌ی فارسی نداره و نسخه‌ی انگلیسیش هم با بدبختی و قیمت کمرشکن گیرتون میاد. البته اگر دانشجوی دانشگاه‌هایی هستید که رشته‌های فنی و علوم پایه رو دارن، به احتمال نودونه درصد در کتابخانه‌ی دانشگاهتون هست.
      

15

(0/1000)

نظرات

طه

1402/1/7

فایل پی‌دی‌اف ویراست دوم و همچنین نخست انگلیسی‌اش که در دسترس است:
http://libgen.rs/book/index.php?md5=5CA51E5B1051AEFE20F5FBF9CA4E1DD0

0