یادداشت بابک قائدنیا

فکر کنم هم
        فکر کنم همه کسانی که به کتاب‌های روان‌شناسی و خودشناسی علاقه دارند این کتاب را خوانده باشند. این کتاب شناخته شده، ار دکتر ویکتور فرانکل، یکی از بازماندگان اردوگاه‌های مرگ آلمان نازی و مبدع لوگوتراپی یا همان معنادرمامی است و نکات بسیار مهمی را در بر دارد. چیزی که من به عنوان قلب طلایی این کتاب و مفهوم معنادرمانی برداشت کرده و در یادداشتهایم نوشته بودم متنی  از صفحات پايانی کناب بود:

👈 "معنای زندگی هر فرد، دارایی و گنجی است که هیچ‌کس و هیچ شرایطی توانایی تصاحب آن را ندارد."

نویسنده در بخشی از کتاب که به جمع‌بندی نظرات خود می‌پرداز و به نکته مهمی اشاره می‌کند که یکبار من با دوست فرهیخته‌ام، که اتفاقا متخصص علوم اعصاب نیز می‌باشد، در خصوص آن با هم گفتگو کردیم. دوستم گفت: "هر انتخابی در زندگی می‌تواند انتخاب درستی باشد و این بستگی به معنایی دارد که ما از زندگی برای خود تعریف کرده‌ایم".
✍️ فرانکل می‌تویسد:
"بسیاری از مردم گمان می‌کنند که برای داشتن انتخاب‌های درست باید ابتدا به دنبال هدفی برای زندگی خود بود تا بر آن اساس، سر و سامانی به انتخاب‌های خود بدهند. در حالی که لوگوتراپی یا معنادرمانی، خلاف این طرز تفکر است. در لوگوتراپی فقط کافی است که نسبت به انتخاب‌هایی که پیش رو دارید احساس مسئولیت کنید و همین حس مسئولیت، هدف و معنای زندگیتان را آشکار کرده و به آن، سمت و سویی با معنا خواهد داد."