یادداشت mobina
1403/12/26

اگه بخوام خیلی مختصر و در یک کلمه نظرم رو راجع به کتاب بگم: ناامید کننده! کتابِ "پیرزنی با چاقو" رو من بعد از خوندن خلاصهی کتاب و شنیدن تعریفِ "کتاب جنایی با ایدهی جدید" با سطح توقعِ بسیار بالا و شروعش کردم ولی کاملا تو ذوقم خورد! 🫠 کتاب خلاصهی خیلی جذابی داشت و همین باعث میشد توقع شما از داستان بالا بره و انتظار داشته باشین یه ایدهی جدید رو بخونین. و واقعا هم کتاب، ایدهی جدیدی داشت و اگر روی اون سازمان و کارمنداش مانور داده میشد، جذاب میبود ولی نویسنده انگار کلا اون ایدهی اولیهش رو توی فصلهای ابتدایی جا گذاشت و بدون اون ادامهی داستان رو نوشت. بزرگترین ضعف کتاب، به نظر من این بود که اصلا جنایی نبود! اصلا حال و هوای خوندنِ یه کتاب جنایی رو نمیده و بیشتر شبیهِ بازگو کردن خاطرات قاتلی بود که حالا به سنی رسیده که با چالشهای جسمیِ پیری دست و پنجه نرم میکنه و توی دوراهی ادامهی کار به عنوان قاتل و بازنشستگی مونده. کتاب شما رو با سوالهای فراوان رها میکنه و اصلا پیِ سرنخهایی که میده رو نمیگیره. راجع به گذشتهی کرکتر اصلی یهسری دیتا میده و انتظار میرفت که در ادامه راجع به اون نوشته باشه ولی انگار کلا فراموش شده که همچین اطلاعاتی داده شده! به شخصه انتظار داشتم این کنجکاوی رو در ادامه برطرف کنه و یا پلات توییست داشته باشه ولی بدون اشاره و اهمیت به اون اطلاعاتی که داده شد، داستان پیش میرفت که باز هم این برای من یه نقطه ضعف بزرگ بود. و پایان کتاب! به شخصه فکر کنم کاملا مخاطب رو با سوالهاش رها کرد و پایانِ بازِ غیر قابل قبول و خیلی خیلی آرمانی بود. کتاب روند کندی داشت و اون هیجانی که شما از یه کتاب جنایی توقع دارین رو نداره. اتفاق هیجانانگیز یا پلات توییستی اتفاق نمیوفته و همینجوری داستان پیش میره. ۱۷۰ صفحهی اول روند کتاب کنده و ۲۰-۳۰ صفحهی انتهایی -یکم- هیجان داره. روند کتاب افت شدیدی داشت و من به شخصه بعد از خوندنِ دو فصل از کتاب به قدری ناامید شدم که حتی نمیخواستم کتاب رو تموم کنم. در ادامه هم کتاب رو خوندم که فقط تموم بشه! 🥲 علاوه بر نقدهایی که به این کتاب داشتم، باید بگم که ترجمهی کتاب خوب بود. واقعا ترجمه، خوب و روون بود و پاورقیهای کتاب فوقالعاده بود. جوری که فامیلیهای کرهای رو معنی کرده بود و راجع بهشون توضیح داده بود خیلی جذاب بود. ✨️ چیز دیگهای هم که دوست داشتم، لقب هرکدوم از کرکترها بود و توضیحی که برای هر کدوم از القاب داده شد. واقعا جذاب بودن. در کل، من توقع خیلی بیشتری از این کتاب داشتم و متاسفانه اون توقع من برآورده نشد و همین باعث شد که این کتاب جزو کتابهای خوبی که مطالعه کردم، نباشه. امتیازی هم که به کتاب دادم صرفا به خاطر ترجمهی خوب و یه سری از بخشهای خوبش بود. به شخصه فکر میکنم که این کتاب، جزو تاپهای این ژانر نیست و قطعا کتابهای بهتری توی این ژانر برای مطالعه هست.🤍
Daydreamer
1403/12/27