یادداشت راضیه.الف
1403/6/22
ـ نویسنده، آقای احمد غلامی، سابقه سر دبیری روزنامه شرق و روزنامه نگاری در مجله کیهان بچها رو دارن. به دلیل شغل پدرشون در کودکی تحربه زندگی در شهر ها و روستاهای مختلف رو داشتن. دوران سربازی ایشون به دوران جنگ تحمیلی گره خورد و همین تجربیات، سوژه و پیرنگ اغلب نوشته هاشون شد... ـ کتاب آدمها شامل ۶۳ داستان کوتاه، هر کدام با محوریت یک شخصیت منحصر به فرد با خصوصیات اخلاقی و ظاهری جالب نوشته شده. اغلب این داستان ها با توصیف شخصیت شروع میشه، اتفاق خاص زندگیشو روایت میکنه و عاقبت شخصیت رو هم ذکر میکنه...... فرمت و قالب برخی داستانها متفاوت از قالبیه که گفتم..... ـ کتابیه که بهتره آروم خونده شه، با این که داستانها حدودا دو صفحه ای هستن و نوشتار ساده و جملات کوتاهی داره، ولی آروم خوندنش لذت بخش تره.... با ظرافت تو دو صفحه با یه اتفاق مهم زندگی شخصیت ها آشنا میشیم و بار ها برام پیش اومد که دوست داشتم بیشتر درباره این شخصیت و داستان زندگیش بخونم:)) ولی خوب اسمش با خودشه داستان کوتاه:) روایت هایی که از بازه زمانی کمی قبل از انقلاب تا بعد از انقلاب و جنگ رو شامل میشن. شخصیتی که میتونه یه پیرزن، قاچاقچی، معتاد، رزمنده، فرمانده، پاسبان، منشی یا ..... باشه. تنوع بشدت زیاده. لقب ها و اسمای مستعار شخصیتا رو هم دوست داشتم. بعضی روایات مثل یه نسیم فقط از ذهن عبور میکردن به عنوان یه اتفاقی که افتاده یا یه نوشته ای که خونده شده.. ولی بعضی روایات در اعماق قلب اثر میذاشتن.... داستان های دوران جنگش رو خیلی دوست داشتم ... خلاصه که لذت بردم از خوندنش، انشالله در آینده نسخه فیزیکیشو میخرم که با خیال راحت توی کتابخونه داشته باشمش:) ـ مورد علاقه هام: گوزنها، هادی امامی، اوستا یعقوب سلمانی، محسن پابرهنه، پاسبان کریمی، ننه دلشوره و ..... ـ فقط دو تا نکته به نظرم میرسه درباره کتاب....: اکثریت عناوین داستان ها اسم شخصیت بود... بعضیاش اما اینجوری نبود حس کردم انگار نظم عناوین یکم به هم خورده... نمیدونم اسپویل محسوب شه یا نه:)) ولی ...........................................انتهای خیلی از داستانا با مرگ گره خورده بود، نمیگم به داستان نمیخورد یا چیزی، ولی آخراش یکم برام انتهای داستانا قابل حدس و تکراری شده بود به همین دلیل یه ستاره کمتر دادم.