یادداشت فاطمه اصغرزاده
1403/7/25
3.8
زندگی داستانی است لبریز از خشم و هیاهو، که از زبان ابلهی حکایت می شود، و معنای آن هیچ است. (نمایشنامه مکبث_ شکسپیر) رمان خشم و هیاهو معروف ترین اثر ویلیام فاکنر، یکی از بنیان گذاران روش جریان سیال ذهن هست.. تو این کتاب نویسنده داستان زندگی خانواده کامپسون رو تو چهار فصل و هر فصل از زبان یکی از اعضای خانواده روایت میکنه.. داستان اول از زبان بنجامین روایت میشه که ظاهرا دچار معلولیت های ذهنی و جسمی هست( البته این برداشت منه و بنجامین تو کتاب دیوانه معرفی شده🫠💔). همین فصل اول سخت ترین فصل کتاب و به نظر من بهترین فصل کتابه و واقعا سبک سال ذهن کاملا متناسب شخصیت هست و به نظرم این سطح از درک نویسنده از شرایط فردی مثل بنجی به شدت قابل تحسین هست و واقعا توصیفاتی که تو این فصل از کتاب اورده شدن بی نظیرن.. فصل دوم کتاب از زبان یکی دیگه از پسرا به نام کونتین هست که میشه گفت شاید شخصیت اصلی کتاب همین شخصیت هست.. فصل به فصل وارد دنیای ذهنی افراد این خانواده می شیم و با داستانشون اشنا میشیم.. ولی باید دقت کنین که خوندن این کتاب اصلا اسون نیست.. هم به دلیل پرش زمانی و شخصیت ها هم مشابهت اسامی تو داستان و اینکه کتاب تقریبا خالی از علایم نگارشی هست و طوری نوشته شده که احساسات شخصیت ها از خود داستان برداشت نمیشه و اینکه با چه احساسی بیان میشن جمله ها یا اینکه کاملا بدون احساسند به خود خواننده بیشتر برمیگرده که چطور برداشت کنه..