یادداشت alef
کتاب های آقای سید مهدی شجاعی که اصلا نیازی به تعریف ندارد بدون شک باید خرید و خواند حتی چندین بار خواند. علاوه بر آن اگر درباره امام سجاد(ع) و حوادث که پس از کربلا بر ایشان و خاندان گرامی امام گذشت اطلاعی ندارید حتما این کتاب را بخوانید. اگر دوست دارید شرایط سیاسی و اجتماعی آن زمان را بدانید و عواملی گمراهی و عدم همراهی جامعه با امام زمان خود را بدانید این کتاب تا حد زیادی به شما کمک می کند. این کتاب درباره حماسه امام سجاد(ع) پس از حادثه کربلا است. البته جلد اول تا حدود زیادی اطلاعات و زمینه هایی که باید مخاطب بداند تا هضم حوادث برایش راحت باشد مطرح شده و شخصیت های زیادی با پیشینه شان معرفی شدند کسانی که در زندگی امام سجاد(ع) و حوادث قبل و بعد عاشورا به هر نحوی نقش دارند از زمان پیامبر(ص) تا زمان بعد عاشورا این بخش برای مخاطب اطلاعات زیادی دارد ولی متأسفانه کتاب بخش منابع یا زیرنویس برای معرفی منبع ندارد و این نقطه ضعف بزرگ کتاب است. 😐 راوی کتاب در بعضی بخش ها دانای کل و در بعضی دیگر شیطان و در بعضی دیگر شخصیت های تاریخی همان زمانند. بخش هایی که شیطان روایت می کند از نظر روایت و متن عالی و حتی فراتر از عالی است اما سراسر بغض و حسرت و تفکر است البته سایر بخش ها هم خوب است. کتاب خوشخوان و روان است ولی من ترجیح دادم بعد از هر بخش تامل کنم و فکر کنم و بعضا تحلیل و تطبیق سیاسی کنم که این کار را به شما هم پیشنهاد میکنم. طراحی جلد کتاب: 📘 ابتدا بگم که نمیدونم چرا نام طراح یا طراحان جلد ذکر نشده که به نظرم کار درستی نیست اصلا یعنی چی؟ 😮💨😡 طراحی جلد هر سه کتاب از نظر مفهوم با هم مرتبط است و از طرفی بیانگر شرایط امام سجاد(ع) در همان دوره تاریخی است که در همان جلد بیان می شود. جلد اول: تک درخت سبز و شکوهمند و تنها در بیابانی خشک و بی علف به نشانه تنهایی امام در جامعه پس از حادثه کربلا. در جلد هایی بعدی تعدادی درخت کوچک و پراکنده به این تک درخت می پیوندد هر چند اندک که نشانگر تلاش امام برای هدایت جامعه و پروراندن یاران صدیق.