یادداشت zahra rashidi

داستان کوتاه در ایران: داستان های رئالیستی و ناتورالیستی
        دکتر حسین پاینده یک مجموعۀ سه جلدی به نام «داستان کوتاه در ایران»‌ دارد. هر کدام از این سه جلد به داستان‌ کوتاه‌های  مکاتب‌ ادبی مختلفی پرداخته‌اند. امروز جلد اولش را تمام کردم. این جلد حاوی داستان‌های رئالیستی و ناتورالیستی است. دکتر پاینده ابتدا توضیحات مفصلی دربارۀ ویژگی داستان‌های رئالیستی ارائه می‌کند و عناصر مختلفی مثل زاویه دید، پیرنگ، درون‌مایه، مکان، زمان و... را در این مکتب ادبی بررسی می‌کند. در ادامه نمونه‌ داستان‌هایی از نویسندگان ایرانی ارائه می‌کند و بعد از پایان هر داستان آن را نقد می‌کند و دلایل رئالیستی یا ناتورالیستی بودنش را هم بیان می‌کند.
من قبل از خواندن این کتاب، داستان کوتاه می‌خواندم اما انگار توی تاریکی بودم درکی درستی از داستان نداشتم. نمی‌توانستم بفهمم چرا این درون‌مایه؟ چرا این زاویه دید؟ چرا پی‌رنگش این‌طور است؟ اما حالا می‌توانم برای این سوالات جواب‌هایی داشته باشم، حتی می‌توانم پایان داستان‌های این مکتب ادبی را پیش‌بینی کنم.
اگر می‌خواهید نوشتن یا خواندن داستان کوتاه را جدی‌‌تر دنبال کنید پیشنهاد می‌کنم خواندن این مجموعه سه‌جلدی  را بگذارید در اولویت، ضرر نمی‌کنید. 
کتاب سیزدهم ۱۴۰۳

      
992

33

(0/1000)

نظرات

حسین پاینده ،فرزان سجودی و .....چهره هایی که ادبیات را از جنس ادبیات بررسی نمی کنند و پیگیری دیدگاه های آنها
اگر میخواهید به سمت ادبیات بروید آسیب جدی می زند و ذوق کور کن است .اما اگر میخواهید یک کتاب نقد ادبی بنویسید که جایزه جلال ببرد بد نیست .اما اگر میخواهید داستان یا سفرنامه بنویسید و یا هر قالب دیگر ادبی 
سم است .حتما نخوانید 
توصیه برادرانه 
سید حسن حسینی می گوید 
شاعری وارد دانشکده شد دم در ذوق خود را به نگهبانی داد

حالا باید گفت ادیبی کتاب دکتر پاینده یا دکتر سجودی را باز کرد 
شیر ذوق اش خشکید

0