یادداشت محدثه ز
☆ پنج ستارهی آتشین ☆ با این که پر از سانسور بود و ترجمه و ویراستاری بدتر از این نمیتونست باشه، اما اینقدررر دلنشین و دوستداشتنی بود که غیر از ۵ ستاره نمیتونم امتیاز دیگهای بهش بدم! ♡ ▪︎ مثل آب برای شکلات داستان زندگی دختری به نام تیتاست که قربانی سنتهای عجیب خانوادهش شده. دختری که دنیاش توی آشپزخونه خلاصه شده و عشق نافرجامش دنیای کوچیکش رو زیر و رو کرده. تیتا مهارت آشپزی حیرتانگیزی داره و آشپزی برای او روشی برای بیان احساسات درونشه، طوری که احساساتش تو غذاهایش جاری میشه و افرادی که غذا رو میخورن، دستخوش همون احساسات مشابه میشون و ازش تاثیر میپذیرن! ▪︎ اولش که رفتم سراغ کتاب فقط میخواستم بخونمش چون خب یکی از مهمترین آثار سبک سورئاله، اما خیلی زود دیدم با تیتا خو گرفتم و عاشق کتاب و سبک خاصش شدم! ▪︎ کتاب سبک خاصی داره، هر فصل با یه دستور آشپزی شروع میشه و طرز پخت غذا رو لابهلای داستان یاد میگیریم. حقیقتا که موقع خوندن کتاب گرسنه میشدم و به سرم میزد طبق دستورالعملهاش غذاها رو درست کنم! راستش کتاب تلخ ئه و این رو از همون فصل اول متوجه میشید اما شخصیت تیتا و چاشنی سورئال داستان این رسپی رو دلچسبتر و شیرینتر کرده بود. ▪︎ نمیتونم بگم این رمان شاهکاره چون گپهای زیادی داشت (البته بخشی هم به خاطر ترجمهی بدشه) اما توصیفها و روند اتفاقات اینقدر قشنگ بود که واقعا دوستش داشتم و غرق خوندن کتاب میشدم، راستش یک جورهایی انگار با تیتا خو گرفته بودم و دلم میخواست بغلش کنم. (: ▪︎ و عشق؟ یک مثلث عشقی توی کتاب داریم. تیتا، جان و پدرو. چهقدر جان رو دوست داشتم و از ته قلبم آرزو میکردم تیتا تصمیم درستی بگیره اما با خوندن دو سه صفحهی آخر واقعا قلبم براشون لرزید. (در تلاش برای اسپویل نکردن) • در نهایت که امیدوارم یه ناشری این کتاب رو دست بگیره و به ترجمهی خوب ازش موجود شه. • من برم سریالش رو ببینم!