یادداشت دریا
1404/6/19

دیدم این کتاب یادداشت نداره، گفتم یادداشت قدیمیمو براش بذارم. چطور چنین کتاب عزیز فوقالعادهای، اینقدر نادیده گرفته شده؟ اینم حسن ختام کتابای امسال (سال ۹۹). خیلی سعی کردم امروز تموم شه😁 چطوری بگم چقدر عاشق این کتابم؟ قلندران چهارپا بهترین هدیهست برای اون کتابخونایی که عاشق گربهن😻 قول میدم عاااشقش میشن😺 کتاب شامل چند بخشه که ردپای گربهها رو توی زندگی شخصیتای معروف هر رشتهای دنبال میکنه. مثل شاعرا، نویسندهها، نقاشا، شخصیتای مذهبی، دانشمندا و... . از خوندن همهش خیلی لذت بردم. مخصوصا قسمتی که دربارهی نویسندهها بود، یه عالمه اسم کتاب مربوط به گربه پیدا کردم که میرن تو لیستم🐈 بیشتر از همه با مقالهی هلن براون که شوهر دوپا و شوهر چهارپاشو با هم مقایسه کرده بود خندیدم😹 عالی بود. و با داستان زندگی لویی وین گریه کردم😿 فهمیدم که شاعرا احساساتشون افراطیتره. خب خاصیت شعر اینه. شاید حتی یه جاهایی بشه گفت گربههاشونو میپرستیدن از بس ازشون تعریف کردن. البته که منم معتقدم از این موجودات دوستداشتنی هرچی خوبی بگیم کم گفتیم. چقدر این موجود کوچولو با روح بزرگش زندگیای زیادی رو زیرورو کرده و غمها رو تسکین داده. تااازه میدونستید خیلی از دیکتاتورا مثل هیتلر و موسولینی از گربهها بدشون میومده و اذیتشون میکردن و آلبرت شوایتزر تحقیقی کرده که اونایی که بچگیشون حیوانآزاری میکردن، وقتی بزرگ شدهن چه جنایات بزرگی انجام دادهن، نمونههاشو اسم برده؛ برای همین خیلی جاها به این نتیجه رسیدهن که چنین رفتارایی اگه از بچه سر بزنه والدینش باید خیلی جدی باهاش برخورد کنن و حتما بررسی کنن، مشکلو حل کنن. وحشتناک بود که این آدما وقتی بزرگ شده بودن خانوادهی خودشون یا خواهر و برادرای کوچولوشونو چه بیرحمانه کشته بودن. پیشیدوست موردعلاقهی منم سارپره😻 موسیقی نواختنش و گربههاش در کنار هم واقعا قلبمو به پرواز درمیاره🕊 میدونستید حضور گربهی مارلون براندو توی فیلم پدرخوانده کاملا تصادفی و بهخاطر علاقهی خود مارلون به گربه بوده؟😸 و چه تاثیری داشته روی معروف شدنش👌🏻 میدونستید تسلا جریان الکتریسیته رو بهخاطر وجود گربهش کشف کرده؟ یه داستانم از حضرت محمد بود که وقتی میخواستن عباشونو بپوشن و برن نماز پیشیشون معزه روی آستین عبا خوابیده بوده و برای اینکه بیدارش نکنن آستینو میبرن😊 ماجراهای چرچیل و گربههاش هم خیلی خوب بود و اقداماتی که ملکه ویکتوریا برای حمایت از حیوانات مخصوصا پیشیا انجام داده بود باعث شد خیلی بهش علاقهمند بشم. اونقدر همهش فوقالعاده بود که اگه همینجور بخوام پیش برم باید تا چند روز بنویسم، پس اگه پیشیدوستید حتما خودتون این کتابو بخونید. یه عالمه عکس و نقاشی هم از گربهها با همین افراد معروف داشت که ترجیح میدادم رنگی باشن ولی خب همینجوریش هم کلی کیف کردم😺 کلی شخصیتای جدید شناختم و از آشناییشون خوشوقت شدم. کلی چیز جدید دربارهی گربهها فهمیدم و علاقهم بهشون چندبرابر شد❤ اگه به این موجودات دوستداشتنی علاقه ندارید، خودتونو از یکی از بزرگترین نعمتای دنیا محروم کردید. پیشنهاد میکنم ترستونو بذارید کنار و عشقشونو یه بار امتحان کنید. احساس میکنم حق مطلبو ادا نکردم خودتون کتابو بخونید تا ادا شه. ببینید چندبار گفتم😁 مرسی از خانم حسنزاده بهخاطر نوشتن این کتاب فوقالعاده😻 واقعا کارشون عالی بود👌🏻 و مرسی از نشر نو برای انتشارش. به امید اینکه یه روز این قلندران چهارپای خوشگل در آرامش کامل کنارمون زندگی کنن💖