یادداشت سعید بیگی
1404/3/2
نثر کتاب روان است و به نظر میرسد که این کتاب برای نوجوانها نوشته شده باشد؛ تا بتواند در حدامکان، بعضی از پرسشهای آنان را پاسخ گفته و دغدغههای آنان را تا حدودی رفع کند. اما برخی مباحث سادۀ این کتاب میتواند، جرقهای در ذهن نوجوانان، جوانان و چه بسا بزرگسالان روشن کند و پس از پاسخدادن به چند پرسش اولیۀ آنان، کنجکاوی و حقیقتجویی آنها را بیشتر تحریک نموده و به جستجوی پاسخ درست، مُتقَن و کافی به پرسشهای تازه پیش آمده وادارشان کند. گرچه کتاب هیچ ادعایی ندارد و تنها بحثهایی کوتاه در بارۀ چند موضوع مهم و پرسش اساسی انجام داده است؛ اما روش کار درست است و البته بعد از این کتاب، باید خوراک مناسب فکری، از اندیشمندانی برتر و بالاتر که با زبان نوجوانان و جوانان امروز آشناترند، به آنها معرفی و شناسانده شود تا پاسخ پرسشهای خود را بیابند. پرسشها در ذهن بشر وجود دارند؛ اما هر کسی توان و زبان پاسخگویی بدانها را ندارد و باید کسانی که میتوانند و دانشش را هم دارند، پیشقدم شوند و راهنمای نسل جوان و امیدهای فردای آینده شوند. چند تن از دوستان؛ کتابهای مناسب از نظر خود را به این شرح معرفی نمودند: 1ـ کتاب «اندیشههای پنهان» از «علاءالدین اسکندری» 2ـ دورۀ سه جلدی «بینهایت» از «محمدحسن وکیلی» 3ـ کتاب «مسئولیت و سازندگی» از مانایاد «استاد علی صفائی حائری» 4ـ ... من تنها کتاب «اندیشههای پنهان» از «علاءالدین اسکندری» ـ که از شاگردان «استاد صفائی حائری» هستند ـ را دیده و خواندهام و کتابی مفید و راهنمایی شایسته است. * اگر شما کتابهای مفید دیگری را در این مورد میشناسید، لطفا معرفی نمایید تا به جوانان علاقهمند معرفی کنیم. همچنین اگر در بارۀ این کتابها نظری دارید، بفرمایید. پیشاپیش از لطف و همراهیتان صمیمانه سپاسگزاریم.
سعید بیگی
1404/3/4