یادداشت سمیه شاکریان

و تنها باد می داند
        و تنها باد می داند
عشق جوری در نهاد آدم ها ریشه کرده که از 5 سالگی تا 90 سالگی، اسمش که می‌آید رگی نازک را توی قلبها به لرزه در می‌آورد. حالا اگر این عشق بیاید و با چاشنی دوری و اندوه مخلوط شود و توی یک ماجرای سیاسی دست و پا بزند بیشتر از همیشه آدم را درگیر خودش می‌کند. این مخلوط شرین ساخته قلم بانویی به نام "ایمی هارمن ) (Amy Harmon " است. ایمی در سبک ریالیسم جادویی "آنه گلهر" را  از آمریکای سال 2001 به ایرلند سال 1916 می‌برد. جایی که بحبوحه‌ی آغاز جنگ استقلال ایرلند است. آنه باید خودش را به دکتر توماس اسمیت عاشق، ثابت کند. از پدربزرگش که در آینده قیم است و در گذشته فرزندش شده مراقبت کند و از دست قاتلی که او را جاسوس و خرابکارمی‌داند نجات یابد. آنه نویسنده است. عشق به ایرلند را از پدربزرگش به ارث برده و در طول داستان ماجراهای سیاسی آن دوران را دوباره زندگی می‌کند. در این بین دست نوشته های اسمیت و بقیه مبارزان به روشن شدن وقایع سیاسی آن دوران کمک می‌کند. آنه از آینده آمده و حوادث را پیش بینی می‌کند پس باید بار اتهاماتی را روی دوش خود حمل کند. او در میانه های داستان، جدایی ناخواسته ای که برایش رقم خورده است را تاب می‌آورد.  تلاشی که مزه اش تا مدتها زیر زبان مخاطب باقی می‌ماند. ایمی هارمون در "کتاب و تنها باد می‌داند" ، سفری بسیار شاعرانه و هیجان‌انگیز را در دو زمان مختلف روایت می‌کند که با داستان اسطوره‌ای نیام و اویسین شروع می‌شود و با التهاب و تنش های دوران  انقلاب ایرلند ادامه می‌یابد. داستان عشقی بی قید و شرط، بی‌انتها و شگفت‌انگیز که فراتر از تاریخ و زمان است. عشق به وطن و عشق به توماس اسمیت در این داستان دوشادوش هم حرکت می‌کنند کما اینکه" ایمی هارمن "چنان از جزئیات ایرلند برایتان می‌گوید که گویی خودتان در آنجا زندگی کرده اید. اینجاست که پی می‌برد نامزدی جایزه‌ی گودریدز برای بهترین داستان تاریخی (2019) شایسته این نویسنده است. با بررسی اجمالی نیز در می‌یابید عنوان پرفروش‌ترین کتاب آمازون چارتس، پرفروش‌ترین کتاب واشنگتن‌پست و 
پرفروش‌ترین کتاب وال‌استریت ژورنال نیز در کوله بار این کتاب جا خوش کرده است. هر چند که هنر مترجم کتاب بانو "مرجان حمیدی" است که داستان را با نثری روان، شاعرانه و متعهد به نویسنده ،به زبان مادری اش برگردانده است. 
این داستان می‌تواند  عشق را درون قلبهای کسانی به ارتعاش درآورد که به تاریخ  و مبارزات سیاسی مردم در سرزمین های دیگر علاقه دارند و البته کمی از دوران نوجوانیشان را سپری کرده اند.
      

7

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.