یادداشت عینکی خوشقلب
دیروز
کتاب را کِی خریدم؟ مدتها پیش در یک نمایشگاه کتاب، شاید ده سال پیش، همهی این مدت توی کتابخانه بود. کِی خواندمش؟ همان بعدازظهری که شهادت سید اعلام شد. در اوج غم و بهت و استیصال. برای چه؟ برای اینکه قرار بود در صبحگاه فردای مدرسه کتابی معرفی کنم و کتابی که انتخاب کرده بودم دیگر با وضعیت فعلی تناسب نداشت. همان موقع یادم افتاد که این کتاب را مدتهاست توی کتابخانه دارم. همان شب تمامش کردم و صبح توی صبحگاه معرفی کردم. انگار سید شهید نشده بود. انگار تازه او را میشناختم. حالا که فکر میکنم در مهر ۱۴۰۳ چه روزهایی را گذراندیم. سید عزیز، زندگینامهی سیدحسن نصرالله تا سالهای میانه دهه هفتاد است که توسط حمید داوودآبادی نویسندهی دفاع مقدس ثبت و ضبط شده. آقای داوودآبادی هم خوب مصاحبه کردهاند هم با قلم روان و شیوایی مصاحبه را به تحریر درآوردند به همین خاطر کتاب خوشخوان است. فارغ از نکات فرمی، آشنایی با کودکی و جوانی یکی از اسطورههای جهان معاصر جالب و جدید است. سیدحسن نصرالله، یک پسر کاملاً معمولی بوده که اندک اندک توانسته به مقامی برسد که سیل جمعیتی برای تشییعش راهی لبنان شوند. (این یادداشت را خیلی دیر، دو روز قبل از مراسم تشییع او مینویسم.) سیدعزیز، پیشنهاد خوبی برای آشنایی کلی با زندگی سیدحسن نصرالله است. کتابی فارغ از شتابزدگیها پژوهشی و نگارشی. حتمالاً این کتاب نیاز به نسخههای تکمیلشدهای دارد که سالهای بعدی (و پرحادثهتر) زندگی او را روایت کنند و خوب است اگر این بخش نیز به قلم حمید داوودآبادی باشد.