یادداشت
1403/3/13
کتاب «راههای برگشتن به خانه» یکی از اولین کتابهاییه که دربارهی کودتای پینوشه و مرگ آلنده در شیلی که همیشه از نظرم یکی از غمناکترین تراژدیها در دنیای سیاست معاصر بوده؛ خوندم. شاید نشه گفت دربارهی این اتفاقه؛ بلکه در اون فضا داره اتفاق میفته و نویسنده سعی کرده کمی از حسوحالات اون دوره رو از لابهلای زندگی شخصیتهای داستان، بیان کنه. این طور صحبت کردن در مورد یک موضوع رو من خیلی میپسندم و بهنظرم خیلی به شناخت درست اون موضوع، خیلی کمک میکنه. یکی از مسائلی که حین خوندن داستانها بهش بارها و بارها فکر کردم این بوده که نویسنده چقدر از زندگی خودش رو تو داستانش آورده و چقدر این وقایعی که داریم میخونیم، در دنیای واقعی برای نویسنده یا کس دیگهای اتفاق افتاده. این کتاب، همزمان اتفاقات دو جهان - یکی دنیای یک نویسنده و دومی دنیای داستانی که اون نویسنده داره مینویسه - رو روایت میکنه و مدام بین این دو جهان میره و برمیگرده که بعضی وقتا ممکنه آدم این دو دنیا رو با هم قاتی کنه. اگه از محتوا عبور کنیم و به کیفیتهای دیگهی کتاب بخوایم بپردازیم، باید بگم که از نظر من اگه کتابی لحظاتی داشته باشه که قلب آدم رو لمس کنه، بهنظرم کتاب خوبیه و ارزش خوندن داره؛ این کتاب برای من از این لحظات داشت. در آخر هم بگم که کتاب کوتاه و خوشخوانیه.