یادداشت Sahar Chambary

Sahar Chambary

Sahar Chambary

1404/6/29 - 17:32

شوپنهاور در این کتاب سعی کرده بینش فلسفی خود را در قالبی قابل فهم‌تر برای عموم بیان کند، مخصوصاً در رابطه با سعادت، خوشبختی، زندگی انسان و این‌که چه چیزی واقعاً اهمیت دارد. برخی از ایده‌های کلیدی عبارتند از:

آنچه هستیم (ذات درونیِ انسان) مهم‌تر از آنچه داریم (دارایی‌ها و اموال خارجی) و آنچه می‌نماییم (تظاهر به دیگران) است.

شادی واقعی وابسته به ارزیابی ذهنی ماست، نه صرفاً به شرایط بیرونی. یعنی این‌که چه چیزی را خوب بدانیم یا چگونه به موقعیت نگاه کنیم خیلی مهم است.

وابستگی به نظر دیگران و بیرون، باعث مشکلات ذهنی و رنج می‌شود. افراد آزاد کسی است که درونی خود را پرورش داده و کمتر تحت تأثیر نام‌ها، شهرت یا تصویری که جامعه از او دارد باشد.

بخش «تفاوت‌های سنین گوناگون» نشان می‌دهد که نیازها، دغدغه‌ها و دید ما به زندگی با گذر عمر تغییر می‌کند و پذیرش این تغییرات مهم است.
اگر به فلسفه علاقه داری و دوست داری مسائل زندگی رو عمیق‌تر بسنجی، این کتاب بسیار مناسب است.زبان آن قابل فهم‌تر از بعضی از آثار فلسفی است .
برای کسانی که احساس نارضایتی از زندگی دارند یا دائم تحت فشار اجتماعی‌اند، توصیه‌ها و بینش‌های آن می‌تواند آرامش‌بخش باشد، چون تفکر را به درون انسان و قضاوت خودش سوق می‌دهد.