یادداشت بابک قائدنیا

❇️ این کتا
        ❇️ این کتاب توسط یکی از بستگان، به همسرم هدیه شده بود و پس از او، من این کتاب را خواندم. گرچه احساس می‌کنم، بعضی از بخش‌های کتاب، نیاز به ویرایش ادبی دارد اما، در کل می‌توان گفت کتاب با زبانی نسبتا ساده و علمی، به تأثیرات استرس بر بدن انسان می‌پردازد. ساپولسکی، که یک دانشمند برجسته در زمینه علوم اعصاب و زیست‌شناسی رفتاری است، در این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه استرس‌های مزمن می‌تواند به بیماری‌هایی مانند زخم معده، بیماری‌های قلبی، افسردگی و سایر مشکلات سلامت منجر شود. کارشناسان این رویکرد را یکی از جامع‌ترین و دقیق‌ترین بررسی‌ها درباره تأثیر استرس بر بدن می‌دانند.
👈 یکی از نکات مثبت این کتاب که قابل تحسین است، توانایی نویسنده در ارائه اطلاعات علمی به شیوه‌ای جذاب و قابل‌فهم می‌باشد. نویسنده با استفاده از مثال‌های جالب از حیوانات، به‌ویژه گورخرها و مقایسه آنها با انسان‌ها، موضوع‌های پیچیده زیست‌شناسی و روان‌شناسی را به زبانی ساده و سرگرم‌کننده بیان می‌کند.
👈 ساپولسکی تاکید دارد که برخلاف حیوانات، که استرس را فقط در مواقع اضطراری تجربه می‌کنند، انسان‌ها به دلیل سبک زندگی و فشارهای اجتماعی مدرن، دائماً تحت استرس هستند و این امر به بیماری‌های مختلف منجر می‌شود.
👈 من علی‌رغم اینکه دانش‌آموخته رشته زیست‌شناسی هستم، با نظر برخی از منتقدان که بیان می‌کنند کتاب در بعضی بخش‌ها وارد جزئیات علمی پیچیده‌ می‌شود و ممکن است برای خوانندگانی که پیش‌زمینه‌ای در علوم زیستی ندارند، دشوار باشد، موافقم.
در کل از خواندن این کتاب لذت بردم.