یادداشت الف. موسوی
1402/11/24
امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند: رَدُّ الْمَعْتادِ عَنْ عادَتِهِ کالْمُعْجِزْ ترک دادن اعتیادهای غلط افراد، همانند معجزه است! درمان اعتیاد دوقسمت است: پنج درصد کاهش و قطع مواد است و نود و پنج درصد تغییر نگرش است، تغییر دیدگاه. ما باید جهان بینیمان، نگاهمان به دنیا عوض شود تا به درمان واقعی و قطعی برسیم. صفحه 165 کتاب ویولون زن روی پل ما برای ترک کردن تک تک عادات مخرب روحی و ذهنیمان نیاز داریم تا جهان بینیمان را تغییر دهیم. با این تغییر است که دنیا و تعلقات آن برایمان کوچک، اهدافمان بزرگ و دنیای دیگر بیکران خواهد شد. امام علی عليه السلام : ذَلِّلوا أنفُسَكُم بِتَركِ العاداتِ ، وَ قودوها إلى فِعلِ الطّاعاتِ ، و حَمِّلوها أعباءَ المَغارِمِ ، و حَلُّوها بِفِعلِ المَكارِمِ ، و صُونوها عَن دَنَسِ المَآثِمِ . با ترك كردن عادتها، نفسهاى خود را رام كنيد و آنها را به سوى انجام طاعات بكشانيد و بارهاى تاوانها و جريمه ها را بر دوش آنها نهيد و با به كار بستن كارهاى نيكو، آنها را بياراييد و از پلشتى گناهان، دورشان نگه داريد. و سحرگاهان بهترین ساعات برای تفکر و بازبینی جهان بینیمان در بعضی خصلتها و رفتارهایمان میباشد تا ان شاءالله پی به ارزش بیانتهای خلقت و وجودمان ببریم و رشد کنیم آنقدر که لایق سجده فرشتگان و مصداق فتبارک الله احسن الخالقین شویم.
محمدمهدی حیدری
1402/12/5