یادداشت زهراپهلوانی

انسان کامل
        سوپرمن یا اَبَرمرد،واژه ای که اولین بار در آثار فردریش نیچه مطرح شده.سوپرمن ،چه کسی هست و قراره چه ویژگیایی داشته باشه که اونو فراترازبقیه قراربده؟آیا قدرت بدنی بالا کافیه؟یا داشتن خِردی ماورای بشریت؟یا داشتن احساسات زیاد و ..؟چه ویژگی هایی یک انسانو ماورای بقیه میکنه؟
آیا این ابرمرد باید دست نایافتنی باشه؟بقول نیچه ،«بقیه در مقایسه با او چونان بوزینه ان» !!! یا«انسانهای عادی پلی هستند برای ابرانسان»ابرانسانی که نیچه معتقده باید باورهای قدیمیو بشکنه و تخریب کنه و چیزی از نو بسازه.
آیا اصلا لازمه تمام باور بشریت خراب شه؟اصلا ابرمرد بودن ممکنه؟انسانی که همه جوره کامل باشه اصلا وجود داره و دست یافتنیه یانه؟
اسلام به این سوالها پاسخهایی زیبا  و شگفت انگیز داده.باور نمیکنید؟کتاب انسان کاملو بخونید
      

18

(0/1000)

نظرات

سلام. ببخشید مطمین‌اید ابرمرد نخستین‌بار در آثار نیچه مطرح شده؟ من اطلاعی ندارم، اما به نظرم رسید که طبیعتا چنین مفهومی باید از زمان‌های خیلی دورتر مورد توجه قرار گرفته‌باشد؛ چنان‌که داستان‌های قهرمانی داریم. البته میان وجود داشتن و پرداخته‌شدن با مطرح‌شدن به‌عنوان نمونه‌ی بررسی، -تقریبا- تفاوت از زمین تا آسمان است!
3

0

طه

1401/10/17

بنده سال‌ها پیش وقتی ۱۶-۱۷ سالم بود این کتاب را خواندم. الان چندان از محتوای کتاب چیزی به یاد ندارم.
در متون عرفانی مفهومی داریم به نامِ انسان کامل، که مفهوم متأخری هم هست. عبدالکریم جیلی کتابی به همین نام دارد.
انسان کامل مفهومی است پیچیده در عرفان نظری ابن عربی؛ عرفان کامل در واقع حضرتِ پنجم از حضرات خمس و جامع بقیه‌ی حضرات است که بحثش طولانی است...
اما اصطلاح اوبر‌منش یا سوپرمن یا ابرمرد/ابرانسان اصطلاحی برساخته نیچه است. 

0

طه

1401/10/17

نیچه به تفضیل از ابرانسان در کتاب چنین گفت زرتشت سخن می‌گوید. ابرانسانِ نیچه در برابر واپسین انسان است.به نظرم نباید میان ابرانسان و انسان کامل خلط کرد.

موفق و سلامت باشید 🌹🙏 

0

سلام دوست عزیز،اصطلاح سوپر من رو نیچه اولین بار تعریف کرد و مشخصات داد.وگرنه بصورت ضرب المثلی شاید از قبلها وجود داشته منتها نه با تعاریف و‌ویژگی های مشخص 

0

آقای طه،ممنون از نظر و توجهتون.بله انسان کامل و‌سوپر من تعاریف متفاوتی دارند.انسان کامل تعریف شده در مکتب اسلامی است و سوپر من تعریف شده در مکتب غربی است .شهید مطهری مفصل در مورد این دو مفهوم در کتابش پرداخته و اینکه چه مفهومی درسته و به غایت زندگی کمک میکنه،توش نتیجه گیری شده
1

0

طه

1401/10/17

سلامت باشید 

0

آقای عبداللهی. سپاس‌گزارم از توضیح‌تون و کتاب‌ها و مبحثی که اشاره کردید. سبز و پیروز باشید. @Taha.A.S (امیدوارم بهخوان هم از قابلیت خبرکردن و منشن برخوردار باشه!)
1

0

طه

1401/10/18

سلامت باشید 

0

ممنونم از توضیحت، زهراجان. ♡

0