یادداشت امیرحسین ملکی
1403/8/16
در سالهای اخیر توجه ویژهای به آموزش مهارتهای مختلف و پرورش هوش هیجانی و اجتماعی و... برای کودکان و نوجوانان شده است. در همین راستا، آثار گوناگونی ترجمه یا تالیف شدهاند. لکن در بعضی موضوعات کتابهای بسیاری موجود است و در بعضی، به سختی میتوان چیز درست و درمانی پیدا کرد. آریاناقلم، که در حوزۀ کسب و کار انتشارات صاحب عنوانی است، دست روی موضوعی گذاشته که کمتر به آن توجه شده است. کتاب «دوازده هفته تا آبی نفتی» تلاشی است برای آموزش و تقویت هوش مالی نوجوانان. توجه داشته باشید که ما در این کتاب با یک رمان پرفراز و نشیب و با تعلیقهای آنچنانی روبرو نیستیم؛ چرا که اساساً دغدغۀ کتاب این نیست! باید گفت که این کتاب در انجام رسالت خودش موفق است و نوجوان میتواند با مطالعۀ آن، در دل یک داستان خیلی ساده و روان، با بعضی از مفاهیم اساسی و پایه در حوزۀ کسب و کار آشنا شود. چانس پسربچهای 10ساله است که رویای خریدن یک دوچرخۀ آبینفتی دارد تا تعطیلاتش را با آن سپری کند. پولهایی که پدرش به او میدهد، آنقدری نیست که بتواند خیلی سریع دوچرخۀ مورد علاقهاش را بخرد. برای همین دنبال راهی میگردد تا بتواند رویایش را محقق کند. چانس سراغ راهاندازی یک کسب و کار میرود و با راهنماییهای پدرش مفاهیمی مثل بازاریابی آَنا میشود و یاد میگیرد چطور مذاکره کند، چطور برای کسبوکارش شریک پیدا کند، چطور با مشتریانش رفتار کند و خلاصه چالشهای مدیریت یک کسب و کار را پشت بگذارد..