یادداشت Zeinab
1404/5/4
«جین ایر» بیشک جزء به یادماندنیترین شخصیت های داستانی برای من است. دختری جسور، عاقل، پرهیزگار و تلاشگر. کسی که از دل سختی ها و در بدترین شرایط ممکن روزنهی امیدی میجوید، کورسوی نور را مییابد و آن را با قدرت دنبال میکند. جین ایر جدا قویترین شخصیت غیرواقعی است که دیدم. و به طبع درهای رحمت هم همیشه و در اوج غم زدگی برای فرد قوی و شاکر و عابدی مثل او باز میشود. ( یا بقول ما شانس لحظهی آخر در خانهاش را میزند.) این کتاب از جهات مختلفی قابل تامل است. شخصیت پردازی فوقالعادهای دارد و به گونهای نوشته شده که با تمام افراد داستان همذاتپنداری خواهید کرد. سیر داستان کشش برانگیز است. در دنیای جدیدی رقم میخورد. دنیای جین، که ریزبینانه همه چیز را زیر نظر دارد و از گلها، آسمان، عمارت و... گرفته تا حالت چهره و تشخیص احساسات افراد از روی آن از نگاهش پنهان نمیماند. مسئلهی جالب دیگر در کتاب، استفادهی زیاد از تعالیم مسیحیت است. و نام بردن از داستان های شرقی و غربی و الهی مختلف... صحنه پردازیها هم به اندازهی شخصیت پردازی ها قوی و ماهرانهست. قلم نویسنده گیراست و مشخص است که وی فردی با تجربه(معلومات) و فکور است. این رمان به شخصه برای من از دیگر کتابهای مجموعهی عاشقانههای کلاسیک که خواندم جذاب تر بود... آن را هم ردیف ربکا و شاید کمی بالاتر از آن میدانم به طوری که خواندنش را به همه پیشنهاد میدهم. چه میخواهید رمان نویس شوید، چه میخواهید تجربه کنید؛ اگر میخواهید تلاش کردن را یاد بگیرید یا اگر میخواهید عاشقانهای شورانگیز را دنبال کنید، جین ایر را از دست ندهید!