یادداشت محسن فراهانی
1404/3/10
سالها پیش، زمانی که #سید_مجید_حسینی هنوز به شهرت امروزش نرسیده بود، من کتاب #هاروارد_مکدونالد را خریدم و خواندم. چون #عاشق سفرنامهام نگاهی به نویسندهاش نکردم. نمیدانستم روزی بازدید کلیپهایش در #اینستاگرام با کلیپهای #حسن_ریوندی و #ممد_لمینت و #رقص_دختر اینستاگرامی رقابت خواهد کرد. کاری با حرفهایش، صداقتش، غرورش، لحنش و هدفش ندارم. من میخواهم در مورد کتابش بگویم. #کتاب هاروارد مکدونالد را نشر افق در ۲۶۰ صفحه منتشر کرده است. سید #مجید_حسینی در این کتاب میرود به آمریکای جهانخوار و تا حدودی منصفانه نگاهش میکند. دانشگاهش را، طبیعتش را، دانشآموزانش را، سازمان مللش را، موزههایش را، جادهها و رانندههایش را، بازارش را و حتا #لب ساحلش را. هرچند که او نیز مثل همان صدا و سیمایی که منتقدش است در حساسترین لحظه ممکن، دست به آباژور میشود. خلاصه که اگر اهل سفرنامه خواندن هستید این کتاب را بخوانید. فارغ از حرف و حدیثهای این روزها. هاروارد مکدونالد کلی عکس دارد و این نکتهی مثبتی است. به نظر من سفرنامهای که عکس نداشته باشد، مثل سفرنامهای است که تصویر ندارد. توضیح خوبی دادم، نه؟ قشنگ قانع شدید. #کتاب_سفرنامه برای ما فقرای #عاشق سفر، یک موهبت الهی است. میتوانیم با پول یک #پیتزا دو نفره با یک نوشابه #رایگان، برویم به شاخ آفریقا. کتاب #سفرنامه برای منی که مادری همیشه دلنگران دارم، یک شانس بزرگ است. کافی است یک روز بروم #شمال و برگردم. مادرم از اضطراب و نگرانی هفت بار از حال میرود. با سفرنامه اما مینشینم درون خانه و یکساعته میروم شمال آمریکای جنوبی. مادرم هم فقط دو بار از حال میرود. این دوبار را از سر دلسوزی برای شخصیتهای #سریال تلویزیون از حال میرود. یک بار برای ستایش هزارتا #صلوات نذر کرد تا بچهاش را پیدا کند. کتاب سفرنامه برای منی که پدرم ارتشی است یک کتاب #مقدس است. کافی است تا ساعت ۹ شب به خانه برنگردم. پدرم مستقیم میرود پزشکی قانونی. این اواخر هم آشنا شده است. تا دم در پیاده میشود نگهبان به پدرم میگوید: خیلی مخلصیم علی آقا. نه نیاوردنش اینجا. شاید کشتنش انداختنش توی بیابونهای شهریار. کتاب سفرنامه برای منی که بعد از عمری با هزار بدبختی رفتم #کربلا و برایش به هزار و یک نفر جواب پس دادم که چرا پولم را خرج فقرا نکردم و با رانت دینار ارزان گرفتم، یک سنگر است. در کل کتاب یک سنگر است. سنگری در برابر آماج حملات #دوست و آشنا. کنج خلوت کتاب جان انسان را نجات میدهد. البته اگر مادرم هم هزارتا صلوات نذر کند که دیگر عالی میشود.