یادداشت اژدهای کتاب

مجموعه‌ی د
        مجموعه‌ی دشت پارسوا برای من یه منطقه‌ی آرامشه. مدام بهش بر می‌گردم، تو هواش نفس می‌کشم و توی دریاش کثیفیا رو از ذهنم می‌شورم.
شخصیت‌ها توی رمان‌ها برام خیلی مهمن. اینه که باهاشون رفیق می‌شم. توی این قصه هم رفیق صمیمی ماندانا و کیانیک هستم. انگار که آبتین باشم.
هر بار که هر کدوم از کتابای این مجموعه رو می‌خونم، یه سرنخ تازه توی یه صحنه‌ی معمولی، توی یه خرده‌‌دیالوگ، یا توصیف ساده پیدا می‌کنم و حسابی سر کیف میام. به خودم می‌گم، هان! دیدی، اژدها؟ دیدی؟ این همونه که اونجا شد اونجوری و نه اینجوری.
پازل حل کردن رو خیلی دوست دارم و این قصه همون پازل هزار تکه‌ی منه.

قصه درباره‌ی ماندانا است. یه دختر جوان که سر از دنیای موازی ما در میاره. جایی که حضور نژاد آدمیزاد در اون ممنوعه.
قصه درباره‌ی رازیانه. یه زن جادوگر که قوانین دنیای جادوگری رو شکسته و یه آدمیزاد رو به لایه‌ی زمانیشون راه داده و با این کار از خودش یه هدف متحرک برای بزرگترین جادوگر دنیا ساخته.
قصه درباره‌ی کیانیکه. یه جوان جادوگر که در مرز درستی و نادرستی معلقه و تلاش می‌کنه یه‌جوری بالاخره راه خودشو پیدا کنه.
قصه درباره‌ی خودمونه که توی همین وقت کمی که برای زندگی کردن داریم، همه‌ی تلاشمونو می‌کنیم که بتونیم گلیم خودمون رو توی این دنیای بی‌معنی یه‌جوری از آب بکشیم بیرون.

از چیزهایی که خیلی دوست دارم درباره‌ی این مجموعه، وجود شخصیت‌های زن قوی و محکم، شخصیت‌پردازی پیچیده و خاکستری، روایت معمایی، ایرانی و مدرن  بودن  فضا، اساطیر، اسامی، تقویم و مخصوصا رخت و لباس و رسم و رسومشه و همینطور استفاده‌ی نویسنده از گیاهان دارویی و موجودات افسانه‌ای ایران برای پیشبرد قصه.
قلم نویسنده روان و خواندنیه و به سیاق مجموعه‌های دنباله‌دار نویسنده خیلی زود سبک منحصربفرد خودش رو پیدا می‌کنه و جلد به جلد به تعداد معماها و جذابیت ماجراها اضافه می‌شه. در کل وزنه‌ی خوبیای این مجموعه برام سنگینتر از اونیه که بخوام زحمت نویسنده و ناشر رو با ایرادگیری لگدمال کنم. دستخوش، افق. دستخوش، خانم عزیزی.

افتخارات :
*برنده جایزه‌ مهر(داستان تالیفی برگزیده به انتخاب نوجوانان) در سال ۹۷
*مجموعه‌ی برگزیده در جشنواره‌ی افسانه‌ها در سال ۹۷
* مجموعه منتخب کتابداران کتابخانه مونیخ در میان  صد کتاب برتر دنیا(لیست کلاغ سفید) در سال ۲۰۱۷

مجموعه دشت پارسوا شش جلد داره.
یک، حومه‌ی سکوت.
دو، پیشگویی سپیده‌دم.
سه، نفرین دفراش.
چهار، دو ریسمان جادویی.
پنج، اژدهای چهاربال.
شش، دره مردگان راه‌رونده.

خوندن این مجموعه رو به علاقمندان فانتزی با فضاسازی ایرانی اصیل و به دور از کلیشه‌های حکومتی بینهایت توصیه می‌کنم.💛

* فن‌آرت رو از یکی از کانالای مجموعه(parsuaplain) تو تلگرام بر داشتم. صاحبش راضی باشه.😅

1403/11/28

آقا من عاشق این مجموعه ام. قلب. قلب. قلب. قلب.

سلام. من نیز، دوست عزیز. من نیز.😢😭😍😍

1403/11/28

این فن آرتاش خوب شبیهه. رفتم بقیه شم تو کانالش دیدم. چرا خب؟؟ انصاف نیست.

بله. کارشون عالیه. حتی ابزارای مبارزه و وسایل کارگاه‌ها رو دقیق در آوردن. چنگ هورن. اون نگاه توی چشمای رازیان. بنفشه و خنجرش. سیمرغ!😬👍👍

1403/12/2

عاره!!! دگردیساشون. اپساران!!
ولی سیمرغش باید سه تا می بود. یکی با پر سیاه، یکی نقره ای، یکی قرمز.

سیمرغ پر قرمز و پر سیاهش باید کنار هم می بودن.😁😁

1403/11/28

واقعا حوصله دارین نشستین با هیترا بحث کردین. اینا منطق سرشون نمی شه. براشون هرچی توضیح بدی برعکس حس می کنن چقدر مهمن. آقا بذارین تو جهل خودشون دست و پا بزنن.

حقیقتش اون نوجوونه رو اولش نمی‌دونستم بچه است. بعد هم که فهمیدم خودمم پشیمون شدم. اون یکی هم که طوری خورد که بعدا فوری رفت برای یک مجموعه دیگه ریویوی مثبت نوشت که مثلا بگه به نویسنده‌ها حسودیش نمی‌شه.😂 ریویوش هم نقیض ریویوییه که برای دشت پارسوا نوشته. اینجا دروغ سر هم کرده که فضا و کاراکترا ایرانی نیست و اه‌اه و پیف‌پیف. بعد اونجا از غربی بودن فضا و کاراکترای اون سه تا کتاب تعریف کرده. 🤡🤡 از شش جلد دشت پارسوا یک جلد رو نصفه‌نیمه خونده و اومده درباره‌ی کل مجموعه چرند تو ریویوش ردیف کرده.

1403/12/2

اون یادداشت نویس دومی که کلا شوته آقا.
اون یکی کم سنه ولی بامزه است. توی توضیح اکانتش قبلا نوشته بود نوجوانه و نظراش تخصصی نی! ولی با یه لحنی یادداشت نوشته انگار پروفسور ادبیاته و دو متر ریش و پشم داره. خب اگه نظرت شخصیه چرا تو یادداشتات اثری از شخصی بودن نظرت نیست. اینا به نویسنده هموطن خودشون رحم نمی‌کنن اما خودشون آرزو دارن نویسنده بشن. انگار در آینده که نویسنده شدن نویسنده خارجی می شن.
 @bookdragon

بله چک کردم. بیوشو عوض کرده. این قبیل آدم‌ها فقط برای نویسنده‌ی ایرانی زبونشون درازه، دوست عزیز. باور کنین اگه خانم عزیزی اینجا اکانت داشتن اینا جرات نمی کردن همچین ریویوهایی بنویسن. حتی یک کلمه از طرح داستان و اسم و رسم شخصیتا نگفتن. مشخصه همون یک جلد رو هم درست نخوندن. ریویوهای اون بچه‌هه برای بقیه‌ی نویسنده‌های ایرانی هم همینطوره. برای هر کی غایبه یا هنوز ریویوی زیادی اینجا نخورده همینطور زشت و بی‌ادب حرف زده. کلا نگاه می‌کنن ببینن اوضاع چه‌جوره بعد دیگه درش باز می‌کنن.

1403/11/28

راستی یه مجموعه هست نمی دونم خوندین یا نه. مجستریوم. اون به چیز مضخرفیع. مضرخف تمام معنا. در واقع فن فیکشنه هری پاتره ولی با شخصیتای متفاوت. اگه همونو یکی از نویسنده های خودمون نوشته بود، اینا می بردن سر ستون می ذاشتن تیربارانش می کردن ولی چون مجموعه ش مال خارجیاست براش دست می زنن و هورا می کشن. برین یادداشتای اون مجموعه رو بخونین. آدم عوقش میاد. ندید بدیدای خود تحقیر.

می دونم کدومه. من هنوز نخوندم، اما تو برنامه‌م هست. یه کم سرم خلوت بشه میام با بولدوزر از رو اونم مثل هری پاتر رد می‌شم.😁 اصلش چی بوده که فن فیکشنش باشه.💀
در مورد خود تحقیری هم باهات موافقم. بین همین ریویوها یکی دیگه اونقدر وضعش خرابه که حتی به نظرش رسیده حومه‌ی سکوت شبیه دونده هزارتو هم هست! یعنی حتی تاریخ نوشتن اثر رو اول داستان نخونده که بفهمه حومه خیلی قبلتر از دونده نوشته شده. تازه طرف معلم هم هست و بعید نیست رفته باشه رای دانش‌آموزش رو هم در مورد خوبی این مجموعه زده باشه! یعنی چقدر خودشون و هموطناشون رو حقیر می‌بینن که هنرمند بودنشون رو نمی‌تونن باور کنن!🤡🤡

1403/12/3

عاره. اون لیستتون رو دیدم. جای دیگه هم شنیده بودم هری پاتر کپیه. یه گروه تلگرامی بود. نقد فانتزیای مختلف.

1403/12/3

حالا اونا رو ولش آقآ. من می مردم برای حرص خوردنای نریمان. چقدر حرص عادم درمیاد. اینقدر تو جادو خفن باشی ولی مدام جلوی پات سنگ بندازن!!! از اون طرف بی محلی بنفشه. اونقدر هم عاشقش باشی حاضر باشی حتی براش جذام بگیری.

من بینشون آبتین رو خیلی خیلی خیلی دوست دارم. خود ماندانا هم، اولاش خیلی باهاش ارتباط نمی‌گرفتم، اما الان خیلی درکش می‌کنم. برای کیانیک هم که همیشه دلم کبابه. باز خوبه آبتین رو دارن. این دوستی بینشون خیلی قشنگه.

1403/12/3

کیانیک. واعااایی!!!!! جلد اول که تموم شد عای ازش لجم گرفته بود عای ازش لجم گرفته بود. باز جلد سه برعکس همینطور غصه می خوردم واسش. باز جلد پنج که تموم شد می خواستم فقط خفش کنم.
عاره، واقعا دوستیاشون خیلی گوگولیه.

اینا خب خیلی تقصیر ماندانا بود. یعنی تقصیر اونم نبود. ولی بود.🤣🤣

1403/12/3

من بازم میام حرف بزنیم. کلی حرف دارم. یادداشت هم باید بنویسم. سر خواهرمو دوستامو خوردم حالا می خوام همین بلا رو سر شما هم دربیارم.

قربانت! هر وقت دوست داشتی در خدمتم. دیگه الان با هم دوستیم. به خاطر این مجموعه مدام دوست جدید پیدا می‌کنم. فقط گاهی اومدنم دیر به دیر می‌شه. ولی حتما بر می‌گردم.

1403/12/3

عاخ می خواستم ریپلای بزنم کامنت جدید خورده.
منم همینطور. اصلا باید یه روز همگی قرار بذاریم دورهمی دشت پارسوا.
منم فقط به خاطر این مجموعه بر می گردم. هر جا فن پیدا کنم ول کن نیستم.

خانم عزیزی رو هم باید دعوت کنیم.😍😍