اژدهای کتاب
کتابا پناهگاه منن.🏡💛
یادداشتها
باشگاهها
چالشها
این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.
لیستهای کتاب
بریدههای کتاب
نمایش همهفعالیتها
180 / 288 % 62
4.1
1403/7/9
من چند دور مجموعه رو تا الان خوندم و هیچوقت حس نکردم ونیساکا و اوژتارها به چیزی شبیهن اما وقتی ریویوی شما رو خوندم خودبخود رفتم چک کنم یه وقت شباهتی هست یا نه. الانم بعید نمیدونم تو ریویوهای بعدی یه عده با خوندن ریویوی شما برن دنبال همین قضیه. نویسنده مشخصا زحمت کشیده رو این مجموعه. یه چیزی حدود ده سال زمان برای نوشتن و چاپ کم نیست. فقط امیدوارم گذرش به این پلتفرم نیفته. من دیگه بحث رو همینجا تموم میکنم. چون دیگه طولانی شد واقعا. موفق باشین.
4.1
1403/7/9
این مجموعه مثل هر مجموعهی دیگهای بیایراد نیست، اما مشخصه شما یه سری پیشفرضها تو ذهنتون دارید و انتظار دارید این کتاب براتون برآوردهشون کنه. دلیلش رو هم نمیدونم. شاید چون دوست دارید در عین حالی که نباید شبیه هری پاتر باشه بازم شبیهش باشه. جاهایی رو که المانای مشترک دارن و شبیهن ایراد جلوه میدید، جاهایی هم که شباهت پیدا نمیکنید، مثل همین خطی نبودن روایت یا متفاوت بودن شخصیتها و پلات، بازم میگید ایراده. خیلی جاها رو هم که اصلا و ابدا شباهت نداره، به زور میخواید شبیه جلوه بدید. از هری پاتر گیر نمیارید از ارباب حلقه ها مایه میذارید. فقط هم چون کتاب ایرانیه. انگار که ایمان دارید خلاقیت فقط مال به قول شما غربیهاست. و این خیلی بده. از این نظرها ریویوتون یه سری اطلاعات غلط و گمراهکننده داره و مدام هم با توجیه کردن از اصلاحش طفره میرید. شما خودتون با خوندن ریویوی گمراهکننده دیدتون نسبت به مجموعه منفی شد. حالا هم با ریویویی که خودتون نوشتین ناخواسته همین بلا رو سر یه عدهی دیگه میارید.
1403/7/9
توی یادداشت نگفتید اما بالاتر تو جواب کامنتم از اینکه نکتهی لایهها رو گفتم تشکر کردید و من نتیجه گرفتم متوجه وجودش تو متن کتاب نشدید. منم همین کتابی رو خوندم که شما و متوجه نمیشم منظورتون از مبهم بودن داستان رو. قبلا هم گفتم سبک این قصه با قصه سرراست و خطی هری پاتر فرق داره. نقطهی قوتش هم همینه که خواننده رو مجبور به حل معما و فکر کردن میکنه. که بره بگرده دنبال جواب نه اینکه خود نویسنده جواب رو مستقیم بذاره رو دامنش. شما دوست دارید اول داستان و به ترتیب باشه جواب سوالهاتون؟ خب سلیقهتون اینه، شما کتابای سرراست دوست دارین، دلیل نمیشه این مسئله رو تو ریویوتون ایراد کتاب جلوه بدید. پدر و مادر ماندانا وقتی جزو پلات داستان و شخصیتهای اصلی یا فرعی نیستن مشخصه که باید همون دو فصل اول قضیهشون تموم بشه. دشت پارسوا هری پاتر نیست. اونجا لیلی و جیمز مهم بودن. اینجا قصه چیز دیگهایه و مامان و بابای ماندانا مهم نیستن.
1403/7/9
راستی، دربارهی اون بخشی که گفتی قصه و روایت گنگه و یه سوالایی بیجواب مونده، غیر یکی که بعدا معلوم میشه بقیهش تو همین جلد توضیح داده و شما مثل قضیهی جدایی لایههای زمانی متوجهشون نشدی:
اینکه چرا ماندانا به راحتی وضعیتش در دشتو از دست دادن خانوادهشو قبول کرد : توضیحش اونجاست که ماندانا تو جنگل به کیاتیک میگه رازیان بهش یه خوراکی به اسم پذیرش حقایق میداده تا راحت بتونه با بدبختیهاش کنار بیاد و به وضع جدید و دنیای جدیدش عادت کنه. ص ۴۲۶
اینکه مادر و پدرش کی بودن و چه اتفاقی براشون افتاد. همون فصل یک و دو توضیح داده چه بلایی به سرشون اومده. خیلی مشخص و بدون گنکی و ابهام. دستکم برای من که واضحه : ماشینشون افتاده تو دره.
اینکه رازیان چرا اون رو به دشت آورده و چطور، شب نوروز رازیان براش توضیح داده.ص ۱۱۱ و البته دلایل دقیقترش طی جلدای بعد مشخص میشه. غیر این چند بار دیگه هم تو این جلد گفته میشه رازیان با احیا ماندانا رو به دشت آورده.
اینکه چرا آخر جلد رفت توی اون خونهی عحیب، این هم جلد دوم معلوم میشه.
در ضمن، هیچ جای کتاب اشاره نشده ماندانا اسم رازیان رو از قبل میدونسته.
1403/6/25
4.0
1403/7/9
لطف داری شما. (این توضیح جداسازی لایههای زمانی تو همین جلد اول هم بود. من فقط تکرارش کردم اینجا) این مجموعه قبلا امتحانش رو پس داده. هم جایزه برده، هم تو فهرست کلاغ سفید کتابخانهی مونیخ به عنوان یکی از صد کتاب برتر دنیا تو سال انتشارش ثبته. تو دیجیکالا، ایرانکتاب و مخصوصا تو گودریدز هم(که بهخوان کپی ایرانیشه) کلی نقد و نظر مثبت داره. ولی به هر حال از حالا خسته نباشی که میخوای شخصا کیفیتش رو از نظر خودت بررسی کنی. موفق باشی.🖐️
1403/7/9
منم صحبتم همین بود. بعضی المانها ماده خام فانتزینویسی هستن. اینکه نویسنده(چه ایرانی، چه خارجی) ازش استفاده کنه به معنی کپیبرداری نیست که بخواید ازش پوینت منفی بسازین.به نظر من حالا که اینقدر حساس شدی و یکسره دنبال شباهتی ادامه دادن داستان میتونه خیلی سخت بشه. چون باعث میشه خوب تمرکز نکنی و یه سری جزییات راحت از زیر چشمت در بره و کاسه کوزه ها این وسط سر خود قصه بشکنه. ولی در هر حال اینو بگم که رسوم اصیل ایران باستان(می و جشن و رقص و روابط آزاد) به شکل غلیظ در باقی جلدها هم وجود داره.که البته وجودشون با توجه به طرح داستان منطقیه. هزارهها قبلتر یه سری لایههای زمانی ایجاد شده وآدمیزادها رو از باقی نژادهای جادویی جدا کرده. برای همینم طبیعتا در دشت پارسوا رسوم ایران باستان همچنان حفظ شده و درش اثری از اسلام یا باقی دینهای الان آدمیزادها نیست. اگه علاقمند به فانتزی اسلامی هستی کارای آرمان آرین اون مدلیه.چیزی که خب باب سلیقهی من نیست و یهجورایی برام خندهداره. چون فضای ایران باستان و رسومش با ایران الان متفاوته و ادغامشون با هم توی داستان یه حالت کمیک بهش میده.
1403/7/12
3.7
1403/7/7
1403/7/9
... موجودات افسانهای، عنصر پیشگویی، نژادای مختلف جادویی. الفا و پریهای دریایی و سانتورن و ... پیشینهشون به اروپای شرقی بر میگرده. ققنوس و اژدها و شیردال(گریفین) تو فرهنگای مختلف مشترکن. جن مال عربستانه. سیمرغ و هما اصیل ایرانیه. اینا صاحب ندارن. هر نویسندهای باید ازشون استفاده کنه تا بتونه قصهی خودشو بگه. اگه اینطور نباشه، من الان باید بگم رولینگ دامبلدور رو از روی گاندالف کپی کرده، ولدمورت رو از روی سائورون، مدرسهش رو از هورویتس و لگویین و دو سه تا خانم دیگه که الان اسمشون یادم نیست، رقابتهای جادوییش رو از هورویتس و موجودات افسانهایش رو بازم از تالکین و برادران گریم و افسانههای اسکاندیناوی و .. لیستش درازه. الانم شما به هر دلیل ارتباط نگرفتی با این مجموعه طبیعیه. همهی قصهها با همه سلیقهها جور نیستن. دلیل نمیشه بکوبیشون. من بعضی دوستام مدتها دنبال جلدای نایابش بودن که تکمیلش کنن تا بالاخره ناشرش تجدید چاپ کرد. مجموعهت رو میتونی بذاری دیوار. یا به هرکس مایلی هدیه بدی. اگرم ادامه دادی امیدوارم بهت خوش بگذره و دقیق بخونی تا بتونی جواب سوالاتو بگیری ازش.
1403/7/9
من ۶ جلدو خوندم و هیچ سوالی توش بیجواب نمیمونه. من نگفتم هیچ شباهتی بین دو تا مجموعه نمیبینم. حالا کاش یه روز خود نویسنده هم یه جا در مورد پروسهی نوشتنش بیاد حرف بزنه. ولی ماشالا رولینگ اونقدر المانای جادویی مختلفو از کتابای مختلف تو مجموعه خودش کپی کرده که شما همینطور می تونی از هر کتابی یه چیزی شبیهش در بیاری. مثلا دگردیس که تو همین دشت پارسوا هست و ربط داره به مانا و توتم و تبدیل شدن به موجودات جادویی، شما چون در هری پاتر به سگ و گربه تبدیل میشن میگید این از روی اون برداشته شده. ولی حتی اگه این دو تا یکی باشن( که به نظر من نیستن) مگه قبل از رولینگ هیچکس دیگه از انیماگوس تو کتابش استفاده نکرده؟ الان باید بگیم رولینگ هم از روی اونا کپی کرده یا حق نداشته مثل اونا از این المان استفاده کنه و حالا که استفاده کرده برای مجموعهش پوینت منفیه؟ یک بام و دو هوا که نداریم. یه سری المانا مشترکن بین تمام کتابای فانتزی. رقابتای جادویی، تقابل خیر و شر، تواناییهای خاص جادویی، انواع جادو، جادوگرهایی که نقش مرشد و مراد رو دارن. از مرلین و گاندالف تا گد توی مجموعهی دریازمین. ...