یادداشت

مهاجر سرزمین آفتاب: خاطرات کونیکو یامامورا (سبا بابایی) یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران
        ♡کونیکو یامامورا در خانواده‌ای بودایی در ژاپن متولد شد.
برای خیلی از ما ژاپن، در حد نام کشوری است که در نقشه پیدایش می‌کنیم، اما برای خانم کونیکو یامامورا زادگاه و سرزمین مادری، در ۲۰ سالگی با جوانی مسلمان و ایرانی آشنا شد و تحت تاثیر اخلاق اسلامی این جوان مسلمان به دین اسلام مشرف شده و با الهام از کتاب آسمانی قرآن نام «سبا» را برای خود برگزید.

♡شروع زندگی از دی ماه سال ۱۳۳۷؛
اسدالله بابایی جوانی یزدی مومن و متدین همسر خانم کونیکو یامامورا.
کونیکو آشنایی خود را با همسر مسلمانش، یک نقطه ی عطف می داند؛ نقطه ای که همه چیز بعد از آن تغییر کرد و او را به دنیای جدیدی از ارزش های اسلامی و انقلابی وارد کرد و ثمره ی زندگی او، یعنی فرزند نوزده ساله اش را در راه پاسداری از این ارزش ها در جبهه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به درجه رفیع شهادت نایل شد و از آن پس کونیکو یامامورا را به عنوان «تنها مادر شهید ژاپنی» می‌شناسند.

♡کونیکو از زمان ورودش به ایران تا لحظه مرگش به دین اسلام و مردم ایران خدمتهای بزرگی کرده او با اینکه دخترِ شرقی ترین قاره بود و حالا در غربی ترین نقطه زندگی می کرد،
لحظه ای از تلاش و خدمت به خلق خدا دست برنداشت.

♡از شکوفه های گیلاس و کیمونو وبمباران هیروشیما و ناکازاکی در کشور ژاپن رسید به معرفیِ دین اسلام،حجاب و مقاومت چریکی علیه شاه خائن،حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد،مترجم،معلم هنر،فرزندش را در راه ایران و اسلام شهید شد،کمک به جانبازان دفاع مقدس،کمک به خیرین و ساخت مدارس برای دانش آموزان.
♡او همچنین از فعالان موزه صلح تهران بود و چند سال به عنوان «مادر موزه صلح»در این موزه فعالیت داشت.

♡برشی از کتاب؛
 محمد رفت شانه و قیچی را آورد و داد دستم.
بغضی راه نفسم را بسته بود.هم نوازشش می کردم هم موهایش را با قیچی کوتاه می کردم.تمام که شد،
گفت:«برای سلامتی تنها مادر شهیدِ ژاپنی صلوات.»

♡"خانم کونیکو یامامورا در تاریخ ۱۴۰۱/۴/۱۰  ب رحمت ایزدی پیوست"♡