یادداشت محمود مطهرینیا
12 ساعت پیش
#در-انتظار-پدر؛ مادرانه دلنشین از شهید محمدرضا تورجی زاده کبری خدابخش دهقی انتشارات شهید کاظمی عنوان دوم کتاب خیلی با مصداق است: مادرانه دلنشین. متن از این حیث بسیار شیرین و صمیمی و حاوی تعدادی واژهها و اصطلاحات اصفهانی است. شهید تورجی زاده یکی از شهدای شاخص و امام زمانی اصفهان بود که شهرتش بیشتر به مداحیهای پر سوز و گدازش است و طی سالهای اخیر مدام بر محبوبیتیش افزوده شده و سالهاست کمتر پیش آماده سرمزارش را در گلزار شهدای اصفهان خالی و خلوت ببینم. نکته فوق العاده ممتازی که در این کتاب به چشمم آمد مجموعه گزاره ها و داده هایی است که درباره سبک زندگی به خصوص دهه ۳۰ اصفهان ارائه کرده و آداب و رسوم آن دوره را به تصویر کشیده است. این داده ها ظرفیت قابل توجهی برای تدوین و نگارش تاریخ اجتماعی دارد؛ رویکرد جذاب به تاریخ که در میان غربیان بیش از ما رواج دارد. و بالاخره نمی دانم این مادر بزرگوار در قید حیات هست یا نه. کاش اگر زنده هست بخش زندگی خواهران و برادران شهید را تکمیل کنند. الان به ناگاه خواننده متوجه می شود بقیه ازدواج کرده و بچه دار شده اند و ربط زمانی آن با خط-زمان زندگی شهید تورجی زاده را متوجه نمی شود. #معرفی_کتاب مناهل؛ محمود مطهری نیا https://ble.ir/manaahel https://eitaa.com/manaahel